Gebouwde omgevingDe provincie zet zich in om gemeenten te ondersteunen bij de transitie naar duurzame verwarming. In deze update vind je de actuele stand van zaken rond deze projecten.


Samen 10 wijken voorbereiden op duurzame verwarming

Hoe werk je samen met 9 gemeenten en één provincie aan een Europees project om 10 wijken duurzaam te maken? Wethouder Jacco Knape, Hoogheemraad Thea Fierens en de projectleiders van het eerste uur vertellen erover.

Hulp voor eigenaren maatschappelijk vastgoed

De provincie heeft een Rijksbijdrage van in totaal €2 miljoen ontvangen om eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed te helpen bij het verduurzamen van hun gebouwen. Het programma loopt tot 1 januari 2024.

Berend Potjer (gedeputeerde energie)

"Gemeenten staan voor de grote uitdaging om wijken duurzaam te gaan verwarmen. Wij zetten wij ons in om u daarbij waar mogelijk te ondersteunen. Loopt u tegen een kans of een knelpunt aan waar de provincie mogelijk iets in kan beteken, laat het ons weten!"

8 Zuid-Hollandse wijken proeftuin aardgasvrije wijken

Drie Zuid-Hollandse wijken kregen een bijdrage van het Programma Aardgasvrije wijken. Zuid-Holland heeft nu 8 proeftuinen.

10 speerpunten duurzame verwarming

De provincie zet zich in voor duurzame verwarming. Bekijk hier de 10 speerpunten.

Kunnen wij u helpen? Tools, subsidies, projecten

De provincie heeft tools, subsidies en kennis. We helpen u graag verder!

Ondersteuning aan gemeenten

“Wij kunnen snel en tijdelijk de expertise leveren om een gemeente verder te helpen’; lees het interview met Frank van Zelst, procesadviseur gebouwde omgeving bij de provincie.

Naar een inclusieve energietransitie

De provincie werkt aan een energietransitie waarin iedereen mee kan doen. Hieronder vindt u meer informatie waaronder een evaluatie van eerdere pilotprojecten en een analyse van TNO-CBS-ErasmusMC.