Burgemeestersvacatures
Openstelling vacature burgemeester gemeente Zuidplas

Op verzoek van de commissaris van de Koning heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de vacature voor een kroonbenoemde burgemeester voor Zuidplas opengesteld.

De vacature is ontstaan na het vertrek van burgemeester Kats per 10 januari 2019, in verband met zijn benoeming tot burgemeester van Veenendaal. Vanaf die datum is Servaas Stoop door de commissaris van de Koning benoemd als waarnemend burgemeester in Zuidplas. De heer Stoop zal aanblijven tot het moment dat de kroonbenoemde burgemeester zal worden geïnstalleerd.

Nadat bekend werd dat de heer Kats zou vertrekken naar Veenendaal, heeft de commissaris van de Koning gesproken met de fractievoorzitters van de gemeenteraad en vervolgens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester op te starten.

Op maandag 4 maart 2019 heeft de commissaris met de gemeenteraad het profiel van de nieuwe burgemeester van Zuidplas besproken. De procedure voor een door de Kroon benoemde burgemeester loopt tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester, naar verwachting per 15 juli 2019.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief – gericht aan Zijne Majesteit de Koning – sturen aan de commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk op vrijdag 29 maart 2019 bij de commissaris binnen zijn.

Informatiepakketten over de vacature van het burgemeesterschap in Zuidplas zijn verkrijgbaar bij het Kabinet van de commissaris van de Koning, via 0704416446 of via . Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen met het Kabinet.

De profielschets van de nieuwe burgemeester en het verslag van de profielschetsvergadering staan in het rechterblok 'Documenten' op deze site.

Openstelling vacature burgemeester gemeente Wassenaar

De commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd de vacature voor een kroonbenoemde burgemeester open te stellen.

De vacature is ontstaan na het vertrek van burgemeester J. Hoekema per 15 januari 2017. Momenteel is Frank Koen waarnemend burgemeester in Wassenaar. De heer Koen zal aanblijven tot het moment dat de kroonbenoemde burgemeester zal worden geïnstalleerd.

Na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad heeft de commissaris van de Koning de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester op te starten.

Op donderdag 7 februari 2019 heeft de commissaris met de gemeenteraad het profiel van de nieuwe burgemeester van Wassenaar besproken. De procedure voor een door de Kroonbenoemde burgemeester loopt tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester, naar verwachting per 18 juli 2019.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief – gericht aan Zijne Majesteit de Koning – sturen aan de commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk op vrijdag 8 maart 2019 bij de commissaris binnen zijn.

Informatiepakketten over de vacature van het burgemeesterschap in Wassenaar zijn verkrijgbaar bij het Kabinet van de commissaris van de Koning, via 0704416446 of via . Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen met het Kabinet.

De profielschets van de nieuwe burgemeester en het verslag van de profielschetsvergadering staan in het rechterblok 'Documenten' op deze site.

Openstelling vacature burgemeester gemeente Albrandswaard

De commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd de vacature om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester, open te stellen.

De huidige burgemeester, de heer H. Wagner, heeft in het najaar aangegeven volgend jaar niet voor herbenoeming beschikbaar te zijn. Na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad heeft de commissaris van de Koning de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester op te starten.

Op maandag 3 december 2018 heeft de commissaris met de gemeenteraad het profiel van de nieuwe burgemeester van Albrandswaard besproken. De procedure voor een door de Kroonbenoemde burgemeester loopt tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester, naar verwachting per 1 juli 2019.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief – gericht aan Zijne Majesteit de Koning – sturen aan de commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk op vrijdag 11 januari 2019 bij de commissaris binnen zijn.

Informatiepakketten over de vacature van het burgemeesterschap in Albrandswaard zijn verkrijgbaar bij het Kabinet van de commissaris van de Koning, via 0704416446 of via . Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen met het Kabinet.

De profielschets van de nieuwe burgemeester en het verslag van de profielschetsvergadering staan in het rechterblok 'Documenten' op deze site.

Openstelling vacature burgemeester gemeente Zwijndrecht

De commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd de vacature om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester, open te stellen.

De huidige burgemeester, de heer D.J. (Dominic) Schrijer heeft in het voorjaar aangegeven volgend jaar niet voor herbenoeming beschikbaar te zijn. Na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad heeft de commissaris van de Koning de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester op te starten.

Op maandag 29 oktober 2018 heeft de commissaris met de gemeenteraad het profiel van de nieuwe burgemeester van Zwijndrecht besproken. De procedure voor een door de Kroonbenoemde burgemeester loopt tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester, naar verwachting per 5 juni 2019.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief – gericht aan Zijne Majesteit de Koning – sturen aan de commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk op vrijdag 23 november 2018 bij de commissaris binnen zijn.

Informatiepakketten over de vacature van het burgemeesterschap in Zwijndrecht zijn verkrijgbaar bij het Kabinet van de commissaris van de Koning, via 0704416446 of via . Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen met het Kabinet.

De profielschets van de nieuwe burgemeester en het verslag van de profielschetsvergadering staan in het rechterblok "Documenten" op deze site.