Burgemeestersvacatures
Openstelling vacature burgemeester gemeente Noordwijk

De commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd de vacature om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester, open te stellen.

De gemeente Noordwijk is op 1 januari 2019 ontstaan uit een fusie van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout. Per die datum heeft de commissaris van de Koning mevrouw Jon Hermans-Vloedbeld als waarnemend burgemeester benoemd.

Na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad heeft de commissaris van de Koning de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester op te starten.

Op donderdag 4 juli 2019 heeft de commissaris met de gemeenteraad het profiel van de nieuwe burgemeester van Noordwijk besproken. De procedure voor een door de Kroonbenoemde burgemeester loopt tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester, naar verwachting per 27 januari 2020.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief – gericht aan Zijne Majesteit de Koning – sturen aan de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk op 7 augustus 2019 bij de commissaris binnen zijn.

Informatiepakketten over de vacature van het burgemeesterschap in Noordwijk zijn verkrijgbaar bij het Kabinet van de commissaris van de Koning, via 0704416446 of via . Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen met het Kabinet.

De profielschets van de nieuwe burgemeester en het verslag van de profielschetsvergadering staan in het rechterblok 'Documenten' op deze site.

Openstelling vacature burgemeester gemeente Molenlanden

De commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd de vacature om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester, open te stellen.

De gemeente Molenlanden is op 1 januari 2019 ontstaan uit een fusie van de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard. Per die datum heeft de commissaris van de Koning de heer Dirk van der Borg als waarnemend burgemeester benoemd.

Na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad heeft de commissaris van de Koning de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester op te starten.

Op woensdag 12 juni 2019 heeft de commissaris met de gemeenteraad het profiel van de nieuwe burgemeester van Molenlanden besproken. De procedure voor een door de Kroonbenoemde burgemeester loopt tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester, naar verwachting per 13 januari 2020.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief – gericht aan Zijne Majesteit de Koning – sturen aan de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk op maandag 8 juli 2019 bij de commissaris binnen zijn.

Informatiepakketten over de vacature van het burgemeesterschap in Molenlanden zijn verkrijgbaar bij het Kabinet van de commissaris van de Koning, via telefoonnummer 070 - 441 64 46 of via burgemeestersinfo@pzh.nl. Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen met het Kabinet.

De profielschets van de nieuwe burgemeester en het verslag van de profielschetsvergadering staan in het rechterblok "Documenten" op deze site.

Openstelling vacature burgemeester gemeente Voorschoten

Commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd de vacature voor een kroonbenoemde burgemeester in Voorschoten, open te stellen.

De vacature is ontstaan na het vertrek van burgemeester Jeroen Staatsen op 1 september 2016. Momenteel is Pauline Bouvy-Koene waarnemend burgemeester in Voorschoten. Zij zal aanblijven tot het moment dat de kroonbenoemde burgemeester wordt geïnstalleerd.

Na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad heeft commissaris Jaap Smit minister Ollongren geadviseerd om de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester op te starten.

Op maandag 13 mei 2019 heeft Smit met de gemeenteraad het profiel van de nieuwe burgemeester van Voorschoten besproken. Naar verwachting wordt de nieuwe burgemeester benoemd per 16 oktober 2019. De gemeenteraad van Voorschoten heeft Bouvy-Koene nadrukkelijk gevraagd te solliciteren naar de functie van kroonbenoemde burgemeester.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief – gericht aan Zijne Majesteit de Koning – sturen aan de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk op woensdag 12 juni 2019 bij de commissaris binnen zijn.

Informatiepakketten over de vacature van het burgemeesterschap in Voorschoten zijn verkrijgbaar bij het Kabinet van de commissaris van de Koning, via telefoonnummer 070-441 64 46 of via . Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen met het Kabinet.

De profielschets van de nieuwe burgemeester en het verslag van de profielschetsvergadering staan in het rechterblok "Documenten" op deze pagina.

Openstelling vacature burgemeester gemeente Gouda

Op verzoek van de commissaris van de Koning heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de vacature voor een kroonbenoemde burgemeester voor Gouda opengesteld.

De vacature is ontstaan na het vertrek van burgemeester Schoenmaker per 15 januari 2019, in verband met zijn benoeming tot bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Vanaf die datum is Mirjam Salet door de commissaris van de Koning benoemd als waarnemend burgemeester in Gouda. Mevrouw Salet zal aanblijven tot het moment dat de kroonbenoemde burgemeester zal worden geïnstalleerd.

Nadat bekend werd dat de heer Schoenmaker zijn ambt zou neerleggen, heeft de commissaris van de Koning gesproken met de fractievoorzitters van de gemeenteraad en vervolgens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester op te starten.

Op maandag 1 april 2019 heeft de commissaris met de gemeenteraad het profiel van de nieuwe burgemeester van Gouda besproken. De procedure voor een door de Kroon benoemde burgemeester loopt tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester, naar verwachting per 13 november 2019.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief – gericht aan Zijne Majesteit de Koning – sturen aan de commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk op vrijdag 26 april 2019 bij de commissaris binnen zijn.

Informatiepakketten over de vacature van het burgemeesterschap in Gouda zijn verkrijgbaar bij het Kabinet van de commissaris van de Koning, via 0704416446 of via . Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen met het Kabinet.

De profielschets van de nieuwe burgemeester en het verslag van de profielschetsvergadering staan in het rechterblok 'Documenten' op deze site.

Openstelling vacature burgemeester gemeente Zuidplas

Op verzoek van de commissaris van de Koning heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de vacature voor een kroonbenoemde burgemeester voor Zuidplas opengesteld.

De vacature is ontstaan na het vertrek van burgemeester Kats per 10 januari 2019, in verband met zijn benoeming tot burgemeester van Veenendaal. Vanaf die datum is Servaas Stoop door de commissaris van de Koning benoemd als waarnemend burgemeester in Zuidplas. De heer Stoop zal aanblijven tot het moment dat de kroonbenoemde burgemeester zal worden geïnstalleerd.

Nadat bekend werd dat de heer Kats zou vertrekken naar Veenendaal, heeft de commissaris van de Koning gesproken met de fractievoorzitters van de gemeenteraad en vervolgens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester op te starten.

Op maandag 4 maart 2019 heeft de commissaris met de gemeenteraad het profiel van de nieuwe burgemeester van Zuidplas besproken. De procedure voor een door de Kroon benoemde burgemeester loopt tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester, naar verwachting per 15 juli 2019.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief – gericht aan Zijne Majesteit de Koning – sturen aan de commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk op vrijdag 29 maart 2019 bij de commissaris binnen zijn.

Informatiepakketten over de vacature van het burgemeesterschap in Zuidplas zijn verkrijgbaar bij het Kabinet van de commissaris van de Koning, via 0704416446 of via . Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen met het Kabinet.

De profielschets van de nieuwe burgemeester en het verslag van de profielschetsvergadering staan in het rechterblok 'Documenten' op deze site.

Openstelling vacature burgemeester gemeente Wassenaar

De commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd de vacature voor een kroonbenoemde burgemeester open te stellen.

De vacature is ontstaan na het vertrek van burgemeester J. Hoekema per 15 januari 2017. Momenteel is Frank Koen waarnemend burgemeester in Wassenaar. De heer Koen zal aanblijven tot het moment dat de kroonbenoemde burgemeester zal worden geïnstalleerd.

Na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad heeft de commissaris van de Koning de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester op te starten.

Op donderdag 7 februari 2019 heeft de commissaris met de gemeenteraad het profiel van de nieuwe burgemeester van Wassenaar besproken. De procedure voor een door de Kroonbenoemde burgemeester loopt tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester, naar verwachting per 18 juli 2019.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief – gericht aan Zijne Majesteit de Koning – sturen aan de commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk op vrijdag 8 maart 2019 bij de commissaris binnen zijn.

Informatiepakketten over de vacature van het burgemeesterschap in Wassenaar zijn verkrijgbaar bij het Kabinet van de commissaris van de Koning, via 0704416446 of via . Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen met het Kabinet.

De profielschets van de nieuwe burgemeester en het verslag van de profielschetsvergadering staan in het rechterblok 'Documenten' op deze site.

Openstelling vacature burgemeester gemeente Albrandswaard

De commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd de vacature om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester, open te stellen.

De huidige burgemeester, de heer H. Wagner, heeft in het najaar aangegeven volgend jaar niet voor herbenoeming beschikbaar te zijn. Na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad heeft de commissaris van de Koning de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester op te starten.

Op maandag 3 december 2018 heeft de commissaris met de gemeenteraad het profiel van de nieuwe burgemeester van Albrandswaard besproken. De procedure voor een door de Kroonbenoemde burgemeester loopt tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester, naar verwachting per 1 juli 2019.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief – gericht aan Zijne Majesteit de Koning – sturen aan de commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk op vrijdag 11 januari 2019 bij de commissaris binnen zijn.

Informatiepakketten over de vacature van het burgemeesterschap in Albrandswaard zijn verkrijgbaar bij het Kabinet van de commissaris van de Koning, via 0704416446 of via . Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen met het Kabinet.

De profielschets van de nieuwe burgemeester en het verslag van de profielschetsvergadering staan in het rechterblok 'Documenten' op deze site.

Openstelling vacature burgemeester gemeente Zwijndrecht

De commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd de vacature om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester, open te stellen.

De huidige burgemeester, de heer D.J. (Dominic) Schrijer heeft in het voorjaar aangegeven volgend jaar niet voor herbenoeming beschikbaar te zijn. Na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad heeft de commissaris van de Koning de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester op te starten.

Op maandag 29 oktober 2018 heeft de commissaris met de gemeenteraad het profiel van de nieuwe burgemeester van Zwijndrecht besproken. De procedure voor een door de Kroonbenoemde burgemeester loopt tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester, naar verwachting per 5 juni 2019.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief – gericht aan Zijne Majesteit de Koning – sturen aan de commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk op vrijdag 23 november 2018 bij de commissaris binnen zijn.

Informatiepakketten over de vacature van het burgemeesterschap in Zwijndrecht zijn verkrijgbaar bij het Kabinet van de commissaris van de Koning, via 0704416446 of via . Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen met het Kabinet.

De profielschets van de nieuwe burgemeester en het verslag van de profielschetsvergadering staan in het rechterblok "Documenten" op deze site.