N215 Dirksland-Oude-TongeAls wegbeheerder vindt de provincie het belangrijk dat het verkeer vlot en veilig over de provinciale wegen kunnen rijden. Door toenemend verkeer, vooral in de spits, ontstaan er verkeersonveilige situaties op de N215 tussen Dirksland en Oude-Tonge. Het verkeer loopt tijdens de spits vertraging op.

Om de verkeersveiligheid en de doorstroming op dit gedeelte van de N215 te verbeteren, heeft de provincie samen met gemeente Goeree-Overflakkee en het waterschap Hollandse Delta een voorlopig ontwerp ontwikkeld. Het ontwerp omvat het reguliere asfaltonderhoud en de aanleg van 2 turborotondes, 2 fietstunnels en een ongelijkvloerse kruising. Het aantal aansluitingen op de N215 wordt bovendien teruggebracht.

Middelharnis

Door een te kleine capaciteit van de huidige rotonde bij Middelharnis kan het verkeer tijdens de spits niet vlot doorrijden. Het plan is om de huidige enkelstrooksrotonde om te bouwen naar een meerstrooksrotonde (een zogenoemde turborotonde). Ook wordt een fietstunnel aangelegd.

Nieuwe-Tonge

Bij Nieuwe-Tonge zijn er 2 aansluitingen van lokale wegen op de N215, bij de Oudelandsedijk en de Molendijk. Aan de oostzijde van Nieuwe-Tonge ligt bedrijventerrein 'de Tram'. Door toename van het verkeer is een verkeersonveilige situatie ontstaan voor fietsers, overstekende voetgangers en het autoverkeer.

De volgende maatregelen zorgen er voor dat voetgangers en fietsers de N215 veilig kunnen oversteken en auto- en vrachtverkeer de provinciale weg veiliger en vlotter op en af kunnen rijden:

  • De Molendijk wordt aan beide zijden afgesloten van de N215. Op dezelfde locatie wordt een fietstunnel aangelegd.
  • Het bedrijventerrein ‘De Tram’ is straks bereikbaar via een nieuwe turborotonde aan de N215.
  • De kruising bij de Oudelandsedijk wordt omgebouwd tot een ongelijkvloerse kruising en wordt de voornaamste ontsluiting van de kern van Nieuwe-Tonge.

Minder aansluitingen op N215

De Eerste Groeneweg, de Tweede Groeneweg, de Maaijgroversweg en de Tonisseweg gaan aansluiten op de parallelweg langs de N215.