Voedsel is een belangrijk en urgent thema dat steeds meer politieke en maatschappelijke aandacht krijgt. Ons huidige voedselsysteem staat onder druk op ecologisch, economisch en maatschappelijk vlak. De milieu- en klimaatimpact van onze voedingsproductie is te hoog, ons voedingspatroon kan beter in evenwicht worden gebracht, het inkomen van agrariërs staat onder druk en het bewustzijn bij de consument over de herkomst van ons voedsel ontbreekt. Daarbij kunnen wereldwijde politieke spanningen gevolgen hebben voor onze voedselzekerheid. Daarom is het noodzakelijk om snel te werken aan een voedselsysteem dat duurzaam, gezond en goed voor de toekomst is.
Onderwerpen
Nieuws
- Nomineer jouw voedselveranderaar voor de Waarde-Ring 2025
- CIRFOOD wint award Nieuwe Lunch Cultuur voor een gezonder Nederland
- Jongeren maken gezond en plantaardig eten aantrekkelijk
- Zuid-Holland verwelkomt toonaangevende zeewierconferentie Seagriculture EU 2025
- Snackmuur vol groenten voor Zuid-Hollandse scholen
- Nieuwe subsidie voor Gezond Voedselsysteem geopend
- Voedselfeest 2025: Samen bouwen aan een gezond voedselsysteem
- Samen voor een Toekomstbestendige en Rijkere Natuur
Infographic Voedselvisie

Bekijk de 7 ambities en de manier waarop de provincie die wil realiseren.
Toekomstbestendig boeren

Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) richt zich op verduurzaming van de landbouw. Boeren kunnen bijvoorbeeld een vergoeding krijgen voor eco-activiteiten.
Waarde-Ring 2025

Ken jij iemand die bezig is met de waarde van ons voedsel en hiermee veel mensen bereikt? Nomineer degene dan voor de Waarde-Ring 2025! Dat kan nog t/m 14 september!
Biologische wegwijzer

Wil je overstappen op een biologische bedrijfsvoering? Of wil je misschien lokaal meer impact maken door samen te werken met andere biologische ondernemers?
Rapport: Waar gezondheid gebeurt

In een veldonderzoek is verkend wat groene ontmoetingsplekken en sociale voedselinitiatieven gemeenschappelijk hebben en wat hun meerwaarde is voor een gezonde leefomgeving.