Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 1201-1210
Het College van Gedeputeerde Staten heeft de evaluatie van beleidsdoel klimaatbestendig Zuid-Holland vastgesteld en aan Provinciale Staten aangeboden. De uitvoering van beleidsevaluaties is een afspraak van GS aan PS en is sinds mei 2021 vastgelegd in de evaluatieverordening. De evaluatie van beleidsdoel 7.3 Klimaatbestendig Zuid-Holland is de eerste. De uitkomst van de evaluatie is dat op systematische wijze invulling is gegeven aan de concernopgave klimaatadaptatie. Deze concernopgave was een hulpmiddel om uitvoering te geven aan de ambitie van het beleidsdoel 7.3. Urgentie en noodzaak wordt nog onvoldoende gevoeld en leidt tot de aanbeveling om een vervolgaanpak op te stellen.
20 juni 2023
Op 8 mei 2023 is een Woo-verzoek ontvangen waarin gevraagd informatie openbaar te maken over de aanleg van wachtplaatsen bij de Broekvelderbrug te Bodegraven. Het betreft een aanvullend verzoek te aanzien van een eerder over dit onderwerp ingediend Woo-verzoek. Er zijn 7 documenten aangetroffen en deze worden geanonimiseerd verstrekt.
19 juni 2023
Dit besluit dat op 15 juni door Gedeputeerde Staten is genomen betreft de beantwoording van vragen en het vaststellen van een brief aan gemeente Rotterdam inzake de tijdelijke opvang van vergunninghouders op een schip in gemeente Rotterdam.
16 juni 2023
Op 21 februari 2023 zijn Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) in beroep gegaan tegen de vastgestelde omgevingsvergunning 'Hofdijksweg 34b, Ouddorp' van de gemeente Goeree-Overflakkee. Dit beroep ging over de onderwerpen archeologie en tweede agrarische bedrijfswoningen. Voor die onderwerpen was de vergunning in strijd met provinciale regels. Het beroep van GS is voor het college van Goeree-Overflakkee aanleiding geweest om de omgevingsvergunning in te trekken. Op 12 mei 2023 hebben zij een nieuwe omgevingsvergunning vastgesteld voor een aangepast plan. De nieuwe omgevingsvergunning is niet in strijd met provinciale regels. Daarom hebben GS besloten het beroep in te trekken.
13 juni 2023
Naar aanleiding van het beleidsadvies "Goed Water Goed Geregeld" dat de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) op 11 mei jl. heeft aangeboden aan Minister Harbers, hebben de fracties van D66, PvdD, PvdA en CU schriftelijke vragen gesteld over de waterkwaliteit in Zuid-Holland. In de beantwoording geven Gedeputeerde Staten aan hoe zij zich inzetten voor de verbetering van de waterkwaliteit, onder andere door inzet op het nationale actieprogramma KRW-impuls en door in gebiedsprocessen voor het Zuid-Hollands Programma Landelijk Gebied met mede-overheden en sectoren het gesprek te voeren over aanvullende waterkwaliteitsmaatregelen.
13 juni 2023
Gedeputeerde Staten hebben de bezwaren van APH B.V. te Hoogblokland tegen het opleggen van een last onder dwangsom ongegrond verklaard. Aan APH B.V. is op 30 december 2022 een last onder dwangsom opgelegd, omdat de emissie van CxHy (totaal koolwaterstoffen) in de asfaltcentrale niet voldeed aan de norm. Hiermee werd artikel 5.46 van het Activiteitenbesluit milieubeheer overtreden. Het bedrijf heeft hier bezwaar tegen gemaakt. Het bedrijf acht de last voorbarig, de begunstigingstermijn te kort en vindt een mogelijke samenloop met een eerder opgelegde last onder dwangsom voor de overschrijding van de emissienorm voor benzeen disproportioneel. De bezwarencommissie heeft geadviseerd dat de last onder dwangsom in stand kan blijven, onder aanvulling van de motivering wat betreft de hoogte van de dwangsom en correctie van een kennelijke verschrijving. Gedeputeerde Staten nemen dit advies van de bezwarencommissie over.
13 juni 2023
Stand van zaken van de in de Statencommissie Bestuur, Maatschappij en Middelen op 7 september 2022 gedane toezegging om (de doorwerking van) het koloniaal en slavernijverleden van de provincie Zuid-Holland te onderzoeken.
13 juni 2023
Met de uitspraak van de Raad van State in de Porthos zaak van 2 november 2022 is de partiële vrijstelling van stikstofdepositie in de aanlegfase van infrastructurele projecten komen te vervallen. Hiermee is ook de busbaan tussen Leiden en Katwijk uit de HOV/R-net corridor Leiden Katwijk Noordwijk gehouden aan het vinden van een oplossing voor stikstofdepositie in de aanlegfase. In overleg met de gemeente Katwijk, Bouwfonds Property Development en de Staat der Nederlanden is gezocht naar een oplossing. In de nabije omgeving van de busbaan is er in de directe omgeving stikstofruimte beschikbaar voor de aanleg van de wijk Valkenhorst. De busbaan vormt de belangrijkste verkeersmaatregel voor deze wijk. Naast een overeenkomst over de inzet van deze stikstofruimte voor de busbaan is met gebiedspartners afgesproken dat er een aantal restzaken die spelen tussen de busbaan en Valkenhorst contractueel worden afgesproken.
13 juni 2023
Naar aanleiding van het overleg Commissie KNM zijn door politieke partij SGP, Statenvragen gesteld ten aanzien van de Handreiking voor de gebiedsprogramma’s van het Zuid-Hollands Programma Landelijke Gebied. In dit programma brengt de provincie Zuid-Holland de belangen van natuur, water, stikstof en klimaat samen voor een vitaal platteland. De vragen hebben met name betrekking op het gebiedsprogramma, daarnaast is er een aantal inhoudelijke vragen.
13 juni 2023
Voor het ontwikkelen en beheren van natuur is het Subsidiestelsel Natuur en Landschap in uitvoering. Onderdeel van dit stelsel is het Natuurbeheerplan. De actuele leefgebieden waarbinnen agrarisch natuurbeheer kan plaatsvinden, natuurbeheertypen en ambitiedoelen zijn vastgesteld in het Natuurbeheerplan. Jaarlijks wordt een Natuurbeheerplan door Gedeputeerde Staten vastgesteld. Gedeputeerde Staten hebben op 6 december 2022 het Ontwerp Natuurbeheerplan 2024 vastgesteld. Dit ontwerp heeft zes weken ter visie gelegen, er zijn negenentwintig zienswijzen binnen gekomen en verwerkt.
6 juni 2023