Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 1171-1180
Leden van de onafhankelijke bezwarencommissie en de onafhankelijke klachtfunctionaris die het bestuur adviseren over binnengekomen bezwaren resp. klachten, worden voor vier jaar benoemd door Gedeputeerde Staten. De benoemingsperiode is gelijk aan de zittingstermijn van Provinciale Staten. Dit betekent dat op dit moment weer (opnieuw) commissieleden en klachtfunctionarissen (her)benoemd moeten worden. Door Gedeputeerde Staten worden voor de periode 1 mei 2023- 30 april 2027 één voorzitter, vier plaatsvervangend voorzitters en negen leden voor de bezwarencommissie en twee klachtfunctionarissen benoemd.
28 maart 2023
Gedeputeerde Staten hebben de brief vastgesteld waarmee Provinciale Staten geïnformeerd worden over de uitkomst van het beroep van Chemours tegen enkele namens GS genomen vergunningbesluiten. De Rechtbank heeft het beroep van Chemours grotendeels gegrond verklaard en een aantal vergunningvoorschriften vernietigd. In de brief wordt een toelichting gegeven op de uitspraak van de Rechtbank Den Haag en wordt gemotiveerd waarom GS voornemens is om hoger beroep in te stellen tegen de uitspraak.
28 maart 2023
De Binckhorst (Den Haag) is in 2018 bestemd als transformatiegebied om de transformatie van bedrijventerrein naar gemengd woon-werkgebied mogelijk te maken. Het programma voor wonen was gemaximaliseerd op ca. 5.000 woningen. De gemeente Den Haag en provincie Zuid-Holland willen meer woningen (7.500 extra) en de aanleg van hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) mogelijk maken op de Binckhorst. Hiervoor is het nodig om een nieuw omgevingsplan voor de Binckhorst op te stellen. Dit nieuwe omgevingsplan dient te voldoen aan de Zuid-Hollandse Omgevingsverordening. In de Omgevingsverordening is onder andere bepaald dat bedrijven die planologisch een andere bestemming krijgen, planologisch gecompenseerd moeten worden (artikel 6.12). Omdat de bedrijvenbestemming deels ligt onder de toekomstige versnellingsopgave voor de woningbouw en het beoogde HOV-tracé is deze bestuursovereenkomst afgesloten met de gemeente Den Haag om alvast te voldoen aan de compensatieplicht. Met deze bestuursovereenkomst wordt er ruimte voor bedrijvigheid geborgd en kan de verstedelijkingsopgave samen gevormd worden.
21 maart 2023
Op 30 november 2022 heeft de Europese Commissie het Nederlandse plan voor het Just Transition Fund (JTF) goedgekeurd. Het JTF ondersteunt Europese regio’s die sterk afhankelijk zijn van inkomsten en werkgelegenheid uit de fossiele industrie in hun transitie naar een klimaatneutrale economie. Groot-Rijnmond is één van de zes regio’s in Nederland die onderdeel uitmaken van het nationale programma. De gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland hebben voor Rijnmond een transitieplan Rijnmond opgesteld samen met betrokken regionale partijen. Het ministerie van SZW vervult de rol van Beheerautoriteit, maar de uitvoering van de regionale programma's is belegd bij intermediaire instanties. Voor het JTF Rijnmond is dit het programmabureau Kansen voor West, dat wordt gehuisvest door gemeente Rotterdam. In het Uitvoeringsconvenant tussen gemeente Rotterdam en Regio Groot Rijnmond worden de onderlinge afspraken vastgelegd ten behoeve van de uitvoering van het Programma Just Transition Fund 2021 – 2027.
21 maart 2023
De Woonbarometer 2022 beschrijft ontwikkelingen op de Zuid-Hollandse woningmarkt. Het beeld voor 2021 is, dat de bevolkingsgroei bijna terugkeerde naar het niveau van vóór corona en de huishoudensgroei verdubbelde. De aantallen 65-plus huishoudens en alleenstaanden groeiden sterk. de woningvoorraad minder sterk groeide dan in 2019 en 2020. Bijna overal zijn genoeg woningbouwplannen, en er zijn reserveplannen. Het komt erop aan die woningen te bouwen. Dit vraagt continue aandacht, specifiek voor sociale en betaalbare huur- en koopwoningen. het aantal bouwvergunningen laat zien waartoe gezamenlijke inspanningen van partijen leiden. De provincie gebruikt deze en andere uitkomsten uit de Woonbarometer 2022 in haar gesprek met de regio's over wonen en verwacht dat die ook de regio’s, gemeenten en woningcorporaties in Zuid-Holland een handje helpt bij hun woontaken. Met de regionale realisatieagenda’s zetten partijen zich samen in voor de bouw van bijna 250.000 woningen t/m 2030. De Woonbarometer 2022 is te vinden op https:/staatvan.zuid-holland.nl/woonbarometer/.
21 maart 2023
Vanuit Provinciale Staten zijn aan Gedeputeerde Staten vragen gesteld over de bereikbaarheid van de Haagse regio tijdens de demonstraties van 11 maart j.l. Ingegaan wordt op de rol die de provincie inneemt bij de voorbereidingen van de demonstraties. Tevens worden vragen gesteld over hoe de provincie in het algemeen omgaat met werkzaamheden en omleidingen. Recent hebben Gedeputeerde Staten de beantwoording op deze vragen vastgesteld.
21 maart 2023
In de provincie Zuid-Holland kan via de Subsidieregeling groen (Srg) subsidie aangevraagd worden ten behoeve van een toekomstbestendige landbouw. Gedeputeerde Staten stellen voor 2023 € 30.000 aan subsidie voor landbouwers beschikbaar voor advies over toekomstbestendige landbouw. De transitie in de landbouwsector is voor vele landbouwers een ingrijpende omslag. Met de subsidiemogelijkheid wordt individuele ondersteuning geboden aan landbouwers, passend bij de ondersteuning in de gebiedsprocessen van het Nationaal Programma Landelijke Gebied (NPLG). Subsidie kan in de periode van inwerkingtreding tot en met 31 december 2023 worden aangevraagd via het provinciale subsidieloket. Daarnaast hebben Gedeputeerde Staten eind 2022 voor 2023 € 8.000.000 aan subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van waterinfiltratiesystemen in de veenweidegebieden, als een kansrijke maatregel om CO2-uitstoot te reduceren. De indieningsperiode voor deze subsidie is aangepast. Subsidie kan in de periode van 6 juli 2023 tot en met 1 april 2024 worden aangevraagd via het provinciale subsidieloket.
21 maart 2023
In de klankbordgroep rond het MER voor de nieuwe Oevergrondwaterwinning van Oasen heeft LTO noord verzocht een Landbouw Effect Rapportage uit te voeren naast het MER. In bijgaande brief wordt uitgelegd waarom op dit moment geen noodzaak wordt gezien voor het uitvoeren van een Landbouw Effect Rapportage.
21 maart 2023
Reactie motie 1032 met het verzoek tot het toepassen van het afwegingskader op recreatieparken Beau Rivage I en II, Zomerlust, Kromme Mijdrecht, Sans Souci en Dolce Vita in de gemeente Nieuwkoop. In de brief concluderen GS dat het omzetten van de recreatie- naar woonfunctie zowel strijdig is met het Luchthavenindelingsbesluit Schiphol (Rijks artikel 2.2.1.d) als de provinciale Omgevingsverordening (artikel 6.14 20 Ke-contour Schiphol).
21 maart 2023
In het kader van de Groeiagenda Zuid-Holland ondersteunt de provincie regionale partners bij aanvragen voor het Nationaal Groeifonds (NGF) en de Regio Deals. Onlangs hebben de derde tranche van het NGF en de vierde ronde van de Regio Deals plaatsgevonden. Bij het NGF zijn bij minimaal 33 aanvragen van de 47 in totaal Zuid-Hollandse kennisinstellingen, bedrijven en/of gemeenten betrokken. De aanvragen betreffen uiteenlopende sectoren, met een groot aantal aanvragen in de gezondheidszorgsector. De uitslag volgt in de zomer van 2023. Op 17 februari jl. heeft de Ministerraad een besluit genomen over de aanvragen in de vierde ronde van de Regio Deals. Hiervan zijn Den Haag Zuid-West en Rotterdam-Zuid toegekend, en Delft helaas niet.
21 maart 2023