Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 1551-1560
Gedeputeerde Staten hebben twee ontwerpdocumenten vastgesteld. Deze documenten geven richting aan de samenwerking met de partners in het veenweidegebied. De partners wordt gevraagd mee te werken aan het maken van plannen die beantwoorden aan het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG). Dit NPLG is gericht op een duurzame toekomst voor het landelijk gebied.
22 november 2022
Gedeputeerde Staten hebben vragen gekregen van Provinciale Staten over windlocatie A4/N11 in gemeente Zoeterwoude. Een deel van de vragen kan nog niet in detail beantwoord worden, omdat het een initiatief in de voorverkenningsfase betreft. De onderzoeken naar bijvoorbeeld impact op de natuur in de omgeving moeten dus nog plaatsvinden. Op dit moment is het plan nog niet concreet genoeg om te beoordelen of het past binnen het provinciaal beleid. Wel kunnen Gedeputeerde Staten aangeven dat er op verschillende manieren participatiemomenten mogelijk zijn gemaakt, onder andere via informatie-webinars, en dat er een klankbordgroep wordt opgericht.
22 november 2022
De fractie GOUD heeft vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten waarin geïnformeerd wordt of de Duitse nationalisatie van Uniper gevolgen heeft voor de provincie, en dan met name de warmtelevering aan Leiden. Gedeputeerde Staten hebben geantwoord dat de nationalisatie van Uniper in Duitsland geen gevolgen heeft voor de warmtelevering in Leiden en voor de aanleg van de WarmtelinQ+ warmteleiding naar Leiden.
22 november 2022
De provincie Zuid-Holland wil onder meer richting gemeenschappelijke regelingen actiever en meer kaderstellend optreden binnen de grenzen die door Provinciale Staten zijn aangegeven. Daarom wordt voor de betreffende zeven gemeenschappelijke regelingen waarbij de provincie één van de deelnemers is, het (financieel) kader voor de begroting 2024 als uitgangspunt meegegeven inclusief een aantal specifieke aandachtspunten.
22 november 2022
De natuur in Nederland en Zuid-Holland staat onder druk. Op veel verschillende manieren werken we aan het herstel van de natuur. Voor het uitvoeren van natuurmaatregelen vanuit het Natuurpact en Programma Natuur werken we samen met terreinbeherende organisaties. Om dit uit te kunnen voeren stellen Gedeputeerde Staten de benodigde regels vast voor subsidieverlening. Dit zijn het Openstellingsbesluit SKNL Zuid-Holland 2023 en de Subsidieregeling natuurmaatregelen Zuid-Holland 2023-2025, inclusief bijbehorende deelplafonds.
22 november 2022
Bij werkzaamheden aan bestaande of nieuwe provinciale wegen of vaarwegen, lijden bewoners of bedrijven hierdoor soms schade. Deze werkzaamheden vallen onder rechtmatig overheidshandelen. Het gaat om algemeen maatschappelijke ontwikkelingen die soms nadelige gevolgen voor burgers en bedrijven hebben. Onder deze nadelige gevolgen vallen bijvoorbeeld inkomensderving of omrijdkosten. Iedereen moet er rekening mee houden dat rechtmatig overheidshandelen soms nadelige gevolgen heeft, ook al zijn de omstandigheden niet concreet waaronder een specifiek nadeel ontstaat. Dit wordt het normaal maatschappelijk risico of het normaal ondernemersrisico genoemd. Deze beleidsregel beschrijft hoe Gedeputeerde Staten zullen omgaan met een verzoek om compensatie van het nadeel dat door werkzaamheden ontstaat en geeft een nadere invulling van het normaal maatschappelijk risico.
22 november 2022
Via de subsidieregeling beheer recreatiegebieden Zuid-Holland draagt provincie Zuid-Holland bij aan het beheer van recreatiegebieden. Dit beheer zorgt dat deze openbare gebieden goed onderhouden en sociaal veilig zijn en blijven. Een in omvang en kwalitatief goed netwerk van recreatiegebieden draagt bij aan een gezonde en bewegingsvriendelijke leefomgeving.
22 november 2022
Aan de Waddinxveense groenrecycling Wagro B.V. is op 20 juli 2020 een vijftal lasten onder dwangsom opgelegd over teveel ingenomen hoeveelheden afvalstoffen, hanteren van niet gebruikelijke benamingen van afvalstoffen bij registratie en gebruiken van onjuiste codes uit de Europese afvalstoffenlijst (Euralcodes). Hiertegen heeft Wagro B.V. bezwaar gemaakt. Op 18 maart 2021 hebben Gedeputeerde Staten dit bezwaar deels gegrond en deels ongegrond verklaard. Tegen deze beslissing heeft Wagro B.V. beroep ingesteld. Dit is op 24 augustus 2022 gegrond verklaard door de Raad van State, betreffende de lasten 4 en 5. Voor het gebruik van de juiste Euralcode is een nieuwe beslissing op bezwaar genomen. Gedeputeerde Staten leggen een last onder dwangsom op, die ertoe strekt dat niet opnieuw artikel 3, tweede lid Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen wordt overtreden. Er kan nu niet worden aangeschreven op het gebruiken van de gebruikelijke benamingen. Daarvoor is eerst aanpassing in de vergunning nodig.
22 november 2022
Gedeputeerde Staten besluiten om de intentieverklaring "planvormingsfase vertragen bodemdaling" aan te gaan. Deze verklaring gaat over 3 polders in de gemeente Kaag en Braassem. De verklaring is gericht op het tegengaan van bodemdaling in dit veenweidegebied. Na ondertekening gaan de partijen concreet maken welke maatregelen zij gaan nemen. Andere ondertekenaars van de verklaring zijn het Hoogheemraadschap van Rijnland, gemeente Kaag en Braassem, LTO Noord en de Groene Klaver.
22 november 2022
Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van de Natuurdoelanalyse van het Natura 2000 gebied Krammer-Volkerak. De instandhoudingdoelen uit het Ontwerp Aanwijzingsbesluit van het gebied zijn uitgangspunt geweest voor de uitwerking van de doelen. De natuurdoelenanalyse gaat er van uit dat voor de verschillende instandhoudingsdoelen de KDW niet wordt overschreden en dat voor alle habitattypen en leefgebieden een goede kwaliteit wordt nagestreefd. De natuurdoelanalyse van het Krammer-Volkerak geeft aan dat in de huidige situatie niet alle doelen gehaald worden. De belangrijkste knelpunten zijn het ontbreken van dynamiek in het watersysteem en de voortgaande successie van vegetatie, beide als gevolg van het gesloten watersysteem. Daarnaast ontbreekt kennis over bepaalde natuurwaarden. Instandhoudingsdoelstellingen lijken wel haalbaar na het nemen van verschillende maatregelen.
22 november 2022