Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 2721-2730
Op 11 december 2020 heeft de PvdA vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over geluidhinder van vliegverkeer boven de Bollenstreek. Die vragen betroffen vooral het laag vliegen boven de gemeente Teylingen. Gedeputeerde Staten hebben geantwoord dat deze kwestie bekend is en dat het College dit regelmatig onder de aandacht brengt bij het ministerie en de Luchtverkeersleiding. De PvdA vroeg ook om bij de minister van I&M aan te dringen deze vermijdbare hinder tegen te gaan. Het College ziet echter geen meerwaarde om, naast de Tweede Kamer motie die de regering al aanspoort om actie te ondernemen, separaat hierop bij de minister nog aan te dringen. De minister kent het standpunt van de provincie dat het laagvliegen onwenselijk is.
26 januari 2021
Op 10 december 2020 heeft D66 Statenvragen gesteld over de aangescherpte rekenregels voor de cumulatie van vliegtuiggeluid en de gevolgen hiervan voor de woningbouwprojecten binnen de geluidcontouren van Schiphol. Gedeputeerde Staten benadrukken dat alle woningbouwplannen voldoen aan de regels en normen voor vliegtuiggeluid. Ook stelde D66 vragen over de geluidkwaliteit van de nieuwe woningbouwlocatie Valkenburg. Gedeputeerde Staten melden dat deze locatie buiten de contouren van Schiphol ligt. Ook voor de andere geluidbronnen (wegverkeer) voldoet deze locatie aan de normen. De gemeente Katwijk heeft in het concept Milieu Effect Rapport (aanvullende) maatregelen voorgesteld om de geluidsbelasting voor de nieuwe bewoners zo veel mogelijk te beperken.
26 januari 2021
Op 10 november 2020 hebben Gedeputeerde Staten het plan van aanpak ‘Mobiliteitsmaatregelen noordelijke Duin- en Bollenstreek’ vastgesteld (PZH-2020-754160991) en voorgelegd aan Provinciale Staten met het verzoek om in te stemmen. Het plan van aanpak ‘Mobiliteitsmaatregelen noordelijke Duin- en Bollenstreek’(versie d.d. 26 oktober 2020) beschrijft de uitvoering van de vervolgstudie naar multimodale korte en (middel)lange termijn oplossingen voor de mobiliteitsproblematiek in de noordelijke Duin- en Bollenstreek. De fractie 50PLUS heeft naar aanleiding hiervan op 12 januari 2021 Statenvragen gesteld.
26 januari 2021
Op 30 juni 2020 is door Gedeputeerde Staten het geactualiseerde Invoeringsplan Omgevingswet vastgesteld. Hierbij is besloten elk kwartaal een voortgangsrapportage te doen. Dit is de rapportage van het vierde kwartaal.
26 januari 2021
Voor 65 maatschappelijke onderwerpen is bekeken welke resultaten met subsidies zijn gehaald en wat het effect is in de maatschappij (doeltreffendheid). Het gaat goed en er is zelfs verbetering te zien. Het gaat om €300 miljoen per jaar. De provincie voert deze wettelijk verplichte evaluatie elke twee jaar uit. De provincie gaat in het vervolg nog meer gebruik maken van mogelijkheden om tussentijds ontwikkelingen bij subsidies te volgen, zoals via de monitoring die nu ontwikkeld wordt bij Omgevingsbeleid. Daarbij zal zij vooral gerichter data verzamelen en steeds kijken welke lessen er te trekken zijn uit voorgaande evaluaties.
26 januari 2021
Zes woningmarktregio's hebben hun zorg geuit over de taakstelling voor vergunninghouders in een gezamenlijke brief aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. In die brief vragen de regio’s om maatregelen en hulp van het Rijk. Het college van Gedeputeerde Staten (GS) heeft deze gezamenlijke brief niet medeondertekend. Vanuit Provinciale Staten wordt gevraagd naar de overwegingen van GS daarbij. In de antwoorden licht GS toe het signaal te onderschrijven dat de totale omvang van de diverse te huisvesten doelgroepen een grote opgave is voor de regio's. Ook onderschrijft GS het merendeel van de verzochte maatregelen, waaronder het vergroten van de investeringscapaciteit van woningcorporaties en het verzoek om ondersteuning van het Rijk bij het vergroten van het maatschappelijk draagvlak voor de huisvesting van vergunninghouders, vluchtelingen, arbeidsmigranten en andere specifieke doelgroepen. Bepaalde passages in de brief hebben aanleiding gegeven de brief niet mede te ondertekenen. Het gaat hierbij met name om het verzoek tot aanpassing van de huidige verdeelsystematiek van de opgaven.
26 januari 2021
Naar aanleiding van een toezegging van gedeputeerde Potjer in de PS-vergadering van 7 oktober 2020 sturen wij een brief aan PS met daar in het Plan van Aanpak voor de realisatie van de natuurdoelen. In deze brief schetsen wij de marsroute die leidt naar de besluitvorming over een aangepaste realisatiestrategie voor het Natuurnetwerk Nederland. De besluitvorming over de realisatiestrategie zal in juli 2021 plaatsvinden.
26 januari 2021
De fracties van CU/SGP, GroenLinks, SP en DENK hebben vragen gesteld over geluidsoverlast en de effecten op gezondheid bij windparken. Dit met het oog op de bouw van meer windparken in de toekomst. Gedeputeerde Staten (GS) geven in de beantwoording aan dat de klachten over geluidsoverlast bij windpark Spui voor de omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid aanleiding was voor diverse geluidsonderzoeken. Deze onderzoeken bevestigen dat het windpark binnen de wettelijke normen geëxploiteerd wordt, wat niet wil zeggen dat mensen geen overlast ervaren. GS geven verder inzicht in de gezondheidseffecten van windparken die nu bekend zijn en een overzicht van de belangrijkste onderzoeken die lopen naar gezondheid bij windparken. Tot slot komt ook de rol van de Veiligheidsregio's bij de ontwikkeling van windenergie aan bod in de beantwoording.
26 januari 2021
Vanwege bevolkingsgroei, digitalisering en nieuwbouw (infrastructuur) is het steeds vaker noodzakelijk om telecom in de ondergrond te verleggen. Om dit verleggingsproces te versoepelen en mogelijke risico’s rond verleggingen te beperken, hebben de provincie Zuid-Holland en de directies van KPN en VodafoneZiggo (proces)afspraken met elkaar gemaakt. Elke fase van het proces is in het Uitvoeringsprotocol Telecom provincie Zuid-Holland zorgvuldig beschreven. Van goed voorbereid vooroverleg tot het voorkomen van geschillen. En zo mogelijk het voorkomen van verleggingen van (bijzondere) telecomkabels. Met de ondertekening van het Uitvoeringsprotocol Telecom is niet alleen afgesproken dat partijen werken volgens dit Uitvoeringsprotocol maar is ook het belang van tijdige samenwerking bekrachtigd.
26 januari 2021
Provincie Zuid-Holland staat voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatadaptatie en de energie- en grondstoffentransitie. Via de strategische inzet van haar inkopen kan ze hier verschil maken en de realisatie van de doelen dichter bij brengen. Vanaf 2021 streeft provincie Zuid-Holland naar een integrale en structurele aanpak: het nadrukkelijker meenemen van aspecten rond duurzaamheid, circulariteit, innovatie en sociale zaken bij alle aanbestedingen. De provincie beoogt meer integraliteit tussen verschillende onderwerpen en tussen het inkoop- en innovatie-instrumentarium, waardoor een effectievere en efficiëntere aanpak ontstaat. Stapsgewijs wil provincie Zuid-Holland de lat van verduurzaming hoger gaan leggen en daarmee een stimulerende rol vervullen voor markt- en ketenontwikkeling, waarbij focus ligt op het stimuleren van het MKB.
26 januari 2021