Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 3011-3020
Het project Getij Grevelingen is gestart met de planuitwerkingsfase en inmiddels heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van IenW ook haar handtekening gezet onder het voorkeursalternatief, waarmee de MIRT voorkeursbeslissing genomen is. Het voorkeursalternatief is afgelopen najaar op hoofdlijnen met de omgeving gedeeld en wordt de komende periode meer in detail toegelicht. De komende drie jaar werkt het projectteam het plan om een doorlaat te realiseren in de Brouwersdam nader uit. Ook worden de benodigde (formele) documenten opgesteld: de onderzoeken, juridische besluiten en de vergunningsaanvragen. Aan het einde van deze fase wordt besloten of de doorlaat daadwerkelijk gerealiseerd wordt volgens het voorgestelde ontwerp (MIRT projectbeslissing).
1 september 2020
In de jaren vijftig van de vorige eeuw is de steur uitgestorven in de Nederlandse rivieren als gevolg van overbevissing, watervervuiling en barrières in het water. Er is in het verleden divers onderzoek uitgevoerd om te bepalen of het haalbaar is om deze vissoort te laten terugkeren in de Nederlandse rivieren. Recent is de laatste hand gelegd aan het 1e actieplan Steur in de Rijn. Het doel van het 1e Actieplan Steur is om komende tien jaar (2020-2030) de formele verkenningsfase af te ronden naar de haalbaarheid en wenselijkheid van een herintroductieprogramma voor de Europese steur. Provincie Zuid-Holland steunt dit haalbaarheidsonderzoek door middel van een steunbrief en de opname van het logo van provincie Zuid-Holland in dit Actieplan.
1 september 2020
In 2020 wordt de provincie Zuid-Holland lid van de Foundation for Public Code Verenging (FfPCV). Met dit lidmaatschap wordt voor het eerst een solide structuur geboden voor open source software die de provincie inkoopt en ontwikkelt. Waar in het verleden de organisatie vooral ingericht was op het samenwerken met marktpartijen die closed source software leveren, maakt het lidmaatschap het mogelijk te experimenteren met het aanbesteden of ontwikkelen van open source software. Wij geven met dit lidmaatschap invulling aan de ambitie uit ‘Waardenvol Digitaliseren’, die februari 2019 is vastgesteld om te verkennen hoe we meer gebruik kunnen maken van open source software. Daarnaast onderschrijven we als organisatie door dit lidmaatschap de doelstellingen van de vereniging. We pakken door op de genoemde ambitie, doordat we een structuur bieden waarbinnen open source software daadwerkelijk een concurrerend alternatief wordt.
1 september 2020
Naar aanleiding van de bijdrage van dhr. Haasnoot (50PLUS) heeft gedeputeerde Koning aan de leden van de Statencommissie Ruimte, Wonen en Economie toegezegd uiterlijk in september 2020 de commissieleden te informeren over welke impact de vergrijzing heeft op de woningmarkt. Dit gebeurt aan de hand van de door Gedeputeerde Staten vastgestelde brief ‘Impact vergrijzing op de woningmarkt’.
1 september 2020
Met de subsidieregeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) stimuleert de provincie innovatie in het MKB. Er kan subsidie worden aangevraagd voor R&D samenwerkingsprojecten. Deze projecten worden beoordeeld door een onafhankelijke externe deskundigencommissie. Deze deskundigencommissie brengt jaarlijks een advies aan Gedeputeerde Staten uit over de subsidieaanvragen MIT R&D samenwerkingsprojecten. Deze onafhankelijke commissie beoordeeld de subsidieaanvragen en rangschikt deze. Om de werkzaamheden voort te kunnen zetten is het nodig om opnieuw leden te benoemen. De commissie heeft 14 leden en 12 leden hebben aangegeven hun werkzaamheden voort te willen zetten. Er zijn 2 nieuwe leden geworven. Met dit voorstel worden 14 leden (her)benoemd voor een periode van 4 jaar.
1 september 2020
De cultuursector is in Zuid-Holland buitengewoon hard getroffen door de coronacrisis. Gedeputeerde Staten hebben ter uitwerking van de Motie 929 Ondersteuning cultuursector van Provinciale Staten (1 juli 2020), op 1 september 2020 de Subsidieregeling noodsteun culturele sector Zuid-Holland 2020 vastgesteld. Bij de Subsidieregeling noodsteun culturele sector Zuid-Holland 2020 kunnen gemeenten met niet meer dan 150.000 inwoners een vastgesteld bedrag - gekoppeld aan het inwoneraantal - aanvragen, om vitale culturele instellingen in hun gemeente te helpen de coronacrisis te overleven. De subsidieregeling wordt geopend van 25 september tot en met 2 oktober 2020. Van 2 november tot en met 9 november 2020 kan nogmaals een aanvraag worden ingediend, waarbij het overgebleven budget naar rato wordt verdeeld waarbij niet meer dan 75 procent van het bedrag zoals in de eerste aanvraag kan worden ontvangen. Gedeputeerde Staten vragen aan Provinciale Staten om hiervoor € 3 miljoen beschikbaar te stellen.
1 september 2020
Inclusief Zuid-Holland: in Zuid-Holland telt iedereen mee en willen we dat iedereen gelijke kansen krijgt. In het coalitieakkoord besteden we veel aandacht aan inclusiviteit. Uit ons verkennend onderzoek blijkt dat extra aandacht nodig is om gelijke kansen te realiseren en zetten we op tien prioriteiten in. Zowel intern als extern zal de provincie bewustwording over inclusiviteit creëren en partijen verbinden. Op deze manier werken we aan een inclusief Zuid-Holland, waar aandacht is voor iedereen.
1 september 2020
Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de brief aan stichting Cuypersgenootschap, waarin zij reageren op de zorgen van de erfgoedvereniging over de toekomst van de hefbruggen over de Gouwe in Boskoop en Waddinxveen. In de brief geven Gedeputeerde Staten aan dat binnen het programma Beter Bereikbaar Gouwe diverse ideeën worden onderzocht om de bereikbaarheid en leefbaarheid van het gebied tussen de N11, A12, Bodegraven en Hazerswoude-Dorp te verbeteren. Daarbij wordt ook gekeken naar de hefbruggen. Alle ideeën worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder haalbaarheid en draagvlak. Bovendien worden diverse belangen, zoals cultuurhistorie, meegewogen. Tot slot geven Gedeputeerde Staten in de brief aan dat de provincie inmiddels ambtelijk contact heeft gehad met stichting Cuypersgenootschap om de ideeën met hen te bespreken.
1 september 2020
Door D66 zijn aanvullende Statenvragen gesteld over het digitaal contactformulier. Gedeputeerde Staten heeft de beantwoording van deze Statenvragen vastgesteld.
29 juli 2020
In Zuid-Holland zijn veel bronnen van warm water beschikbaar en er is ook heel veel vraag naar warmte. Zowel in steden als in glastuinbouwgebieden kan levering van warm water de stook van aardgas of andere brandstof vervangen. Het is voor onze provincie erg belangrijk dat de nieuwe Warmtewet een collectieve warmtevoorziening betaalbaar maakt en zorgt voor goede bescherming van klanten van warmtenetten. Daarom hebben Gedeputeerde Staten een aantal wijzigingsvoorstellen gedaan voor het wetsvoorstel Collectieve warmtevoorziening (Warmtewet 2.0) van het Rijk. De provincie heeft een eigen reactie gestuurd en steunt daarin ook de opmerkingen van het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
28 juli 2020