Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 3301-3310
Provincie Zuid-Holland ondertekent de intentieverklaring van de 'Community of Practice Plastic Rijn-Maas Delta’ (CoPP) met twintig partijen. Gezamenlijk doel is om plastic zwerfafval tegen te gaan en hiermee schoner water en schonere oevers te krijgen. Hiervoor verzamelt de CoPP data om een beeld van de hoeveelheid plastic in de Rijn-Maas Delta zichtbaar te maken. Ook geschikte methodes voor saneren en monitoren en mogelijkheden tot hergebruik van het afval worden onderzocht.
17 maart 2020
Gedeputeerde Staten hebben een schriftelijke reactie vastgesteld op de brief van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Lansingerland met als onderwerp "opgaven mobiliteit". De brief gaat in op meerdere lopende zaken op het gebied van verkeer en vervoer, die spelen in en rond de gemeente Lansingerland.
17 maart 2020
De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten gesteld over de uitvoering van het Kierbesluit en over de bereidheid om bij het Rijk aan te dringen op een visvrije zone rond de Haringvlietsluis. De provincie heeft geen rol bij de uitvoering van het Kierbesluit en slechts een beperkte rol ten aanzien van de visserij in dit gebied, maar houdt wel nauw contact met het Rijk waar deze verantwoordelijkheden zijn belegd. Uit onderzoek van het Rijk blijkt dat het effect van visserij op vismigratie beperkt is. Verder geldt al een visverbod in de directe nabijheid van de Haringvlietsluizen. De beantwoording is afgestemd met Rijkswaterstaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
17 maart 2020
De provincie Zuid-Holland bereidt zich voor op de komst van de Omgevingswet per 1 januari 2021. Daarin werken we intensief samen met onze netwerkpartners als gemeenten, waterschappen en omgevingsdiensten. Met als uiteindelijk doel om straks gezamenlijk goed voorbereid te zijn op de nieuwe wet. Alle acties die dit jaar met het oog op de voorbereiding worden uitgevoerd, staan in het Invoeringsplan Omgevingswet. Met de Omgevingswet gaan 26 bestaande wetten voor de fysieke leefomgeving op in één wet. Daarmee ontstaan er meer mogelijkheden om te kunnen werken in de geest van de wet in plaats van alleen te kunnen werken volgens de letter van de wet. Ofwel, door een meer integrale aanpak, meer ruimte voor maatwerk, inzicht en gebruiksgemak als het gaat om het omgevingsrecht kan besluitvorming over projecten worden verbeterd en versneld. Het invoeringsplan zal per kwartaal worden gemonitord, de resultaten zullen worden gedeeld.
17 maart 2020
In het provinciale Omgevingsbeleid (in werking sinds 1 april 2019) is opgenomen dat gemeenten samen met de provincie zorg dragen voor een realistisch en actueel kwalitatief en kwantitatief onderbouwd regionaal woningbouwprogramma, dat jaarlijks wordt geactualiseerd. Van de regio’s Haaglanden, Midden-Holland, Holland Rijnland, Drechtsteden en gemeenten Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee is een geactualiseerd woningbouwprogramma ontvangen. Gedeputeerde Staten besluiten in hoeverre kan worden ingestemd met deze woningbouwprogramma's.
17 maart 2020
Gedeputeerde Staten hebben besloten de bezwaren van het bedrijf Esso Nederland B.V. met betrekking tot een verzoek tot intrekking van een opgelegde last onder dwangsom ongegrond te verklaren, omdat na het opleggen van de last onder dwangsom verschillende andere overtredingen bij Esso zijn geconstateerd.
17 maart 2020
Om snel en effectief in te kunnen spelen op de opgaven van morgen en overmorgen wil de provincie haar strategische kennisfunctie versterken en verder professionaliseren. De strategische kennisfunctie omvat bestaande kennisprogramma’s zoals de ToekomstAgenda, Plein1 en het Festival van de Toekomst. In deze programma’s participeren andere overheden, maatschappelijke organisaties en burgers. Onderdeel van de doorontwikkeling is een betere afstemming tussen de kennisprogramma’s en het verbeteren van de vindbaarheid van kennisproducten binnen de provincie en voor externe partners.
17 maart 2020
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de ‘Subsidieregeling planvorming detailhandel Zuid-Holland’ in maart 2018 vastgesteld. Op basis van deze regeling zijn in 2018 en 2019 circa 55 subsidies verstrekt voor de verbetering en versterking van winkel- en centrumgebieden. Gedeputeerde Staten hebben besloten de subsidieregeling ook in 2020 weer open te stellen, van 1 april tot en met 31 december.
17 maart 2020
De provincie Zuid-Holland is bezig met het opzetten van een "monitor leefomgeving". Voor onderwerpen zoals natuur, milieu, economie, mobiliteit, energie, water en wonen wordt in de monitor aan de hand van een beperkt aantal indicatoren aangeven hoe het er ‘buiten’ voor staat. De gegevens uit de monitor worden gebruikt bij de discussies over het huidige en mogelijk nieuw beleid. Gedeputeerde Staten geven met het monitoringsplan invulling aan een eerdere toezegging aan Provinciale Staten om hen op de hoogte te houden hoe de monitor leefomgeving er uit komt te zien. In een later stadium zal de commissie voor de milieu effectrapportage (m.e.r.) om advies worden gevraagd over de invulling van de monitor.
17 maart 2020
Door de Partij voor de Dieren zijn aan Gedeputeerde Staten vragen gesteld over POP3-subsidies. De vragen hebben met name betrekking op de bepaling dat geen subsidie wordt verstrekt voor de kosten voor vervaardiging van producten die melk- en zuivelproducten imiteren of vervangen. Deze bepaling strookt volgens de vragen niet met de provinciale ambities op het gebied van duurzaamheid, eiwittransitie en kringlooplandbouw. Provincies hanteren voor het verstrekken van POP3-subsidies een landelijk uniforme modelregeling. De modelregeling is in overeenstemming met Europese (staatssteun)regels. Bij het verlenen van POP3-subsidies zijn Gedeputeerde Staten verplicht de Europese (staatssteun)regels in acht te nemen. De betreffende bepaling maakt, volgens Gedeputeerde Staten, de transitie naar een duurzamere landbouw niet onmogelijk.
17 maart 2020