Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 3461-3470
Gedeputeerde Staten informeren Provinciale Staten door middel van een brief met bijlagen met informatie over het project Leiding door het midden. LdM CV heeft verzocht om het opstellen van een provinciaal inpassingsplan en toepassing van de provinciale coördinatieregeling voor de warmtetransportleiding van Vlaardingen naar Den Haag via Delft, de zogeheten Leiding door het Midden
16 juli 2019
De Houdstermaatschappij Zuid-Holland B.V. (HZH) is een publiek-private samenwerking. Op 9 juli 2019 is een Algemene Vergadering van de HZH uitgeschreven. Het standpunt van de provincie dient te worden vastgesteld op basis van een annotatie door of namens Gedeputeerde Staten.
16 juli 2019
Op 7 november 2018 is het arrest gepubliceerd van het Europese Hof van Justitie ten aanzien van de Programmatische Aanpak Stikstof, ook wel bekend als het PAS. Dit programma en bijbehorende wetgeving is lange tijd leidend geweest voor de beoordeling van stikstofdepositie bij (ruimtelijke plannen). Op 29 mei 2019 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het PAS met grote gevolgen voor Provincie Zuid-Holland. Uit de uitspraak blijkt dat het PAS niet langer als basis voor toestemmingsverlening mag worden gebruikt. Ook de vrijstelling voor activiteiten onder grenswaarde (meldingen) en voor bemesten en beweiden zijn niet langer geldig. Dit heeft grote gevolgen voor alle activiteiten die stikstof uitstoten, zoals industrie, infrastructuur, woningbouw en de agrarische sector. Binnen de provincie Zuid-Holland werken wij aan het helder krijgen van de gevolgen van de uitspraak en samen met de andere PAS-partners wordt aan een vervolgaanpak gewerkt.
16 juli 2019
Voor het middel kavelruil is in 2016 aan Gemeente Goeree-Overflakkee een subsidie verleend voor het project “Grondplan Noordrand Goeree-Overflakkee” onder toepassing van paragraaf 3.2 van de Uitvoeringsregeling Groen met als doel agrarische structuurversterking. Een deel van de agrarische structuurversterking is gerealiseerd door middel van kavelruil, welke onder de subsidie zijn vastgesteld. Bij de uitvoering van het project is gebleken dat het effectiever en efficiënter was om ook ABC-grondtransacties in te zetten om agrarische structuurversterking te bereiken. Voor de kosten van de grondtransacties voor het realiseren van agrarische structuurversterking verleent de provincie een opdracht achteraf aan de gemeente.
16 juli 2019
De Subsidieregeling mobiliteit Zuid-Holland 2017 (SRM 2017) is op een aantal punten bijgewerkt om de aanvraagprocedure actueel te houden.
16 juli 2019
Onderzoek naar een fietstunnel bij de zuidelijke aansluiting van Bleiswijk op de N209 laat zien dat verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers gebaat is bij een brede verkenning van de fietsroute tussen Bergschenhoek en Bleiswijk. Er zijn geen ongevallen met fietsers geregistreerd op de kruising met de N209. Daarbij is de realisatie van een tunnel ter plaatse heel moeilijk inpasbaar. Gedeputeerde Staten hebben daarom besloten het onderzoek naar een kruising van de N209 voor fietsers uit te breiden naar de hele verbinding van Bleiswijk naar Bergschenhoek. Daarbij wordt zowel nagegaan of de meest geschikte route ten westen of ten oosten van de N209 ligt en wordt onderzocht of er andere locaties zijn waar een ongelijkvloerse kruising van de N209 voor fietsverkeer gerealiseerd kan worden. Het vervolgonderzoek wordt (net zoals in de afgelopen fase) uitgevoerd in samenwerking met gemeente Lansingerland.
16 juli 2019
De provincie Zuid-Holland investeert € 600.000 in de verbetering van leefgebieden van kwetsbare soorten en verbetering van natuurwaarden. Op grond van paragraaf 2.3 Soortenbeleid leefgebied en maatregelen verbetering natuurwaarden van Subsidieregeling Groen Zuid-Holland 2016 kan subsidie worden verstrekt. Het soortenbeleid wordt vorm gegeven aan de hand van Zuid-Hollandse icoonsoorten. Dit zijn soorten die gezamenlijk symbool staan voor landschappelijke en ecologische kwaliteiten in Zuid-Holland én/of voor maatschappelijke kwaliteiten en ecosysteemdiensten. Door actief treffen van maatregelen ten behoeve van leefgebieden van kwetsbare soorten te stimuleren, kan een bijdrage worden geleverd aan het behoud van deze soorten binnen de provincie.
9 juli 2019
De Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de beantwoording van de statenvragen over de waterkwaliteit van waterspeeltuinen vastgesteld. De vragen gaan over de waterkwaliteit van een aantal waterspeeltuinen in de gemeente Delft. Deze waterspeeltuinen hebben een negatief zwemadvies gekregen. In de beantwoording wordt toegelicht waarom er voor die locaties door de omgevingsdienst Midden-Holland een negatief zwemadvies is afgegeven. De omgevingsdienst Midden-Holland houdt namens de provincie toezicht op de hygiëne en veiligheid van zwemwaterlocaties. In de beantwoording zijn ook de maatregelen om de waterkwaliteit te bevorderen en het resultaat hiervan toegelicht. Deze maatregelen zijn door de locatiebeheerders en het hoogheemraadschap van Delfland genomen. Daarnaast zijn de rollen en taken van de provincie en de omgevingsdienst toegelicht rondom zwemwaterkwaliteit.
9 juli 2019
Op 8 mei 2019 heeft de VNG in een open brief in de media haar zorgen geuit over de forse financiële tekorten in de jeugdzorg. Deze tekorten kunnen ook andere terreinen zoals cultuur, bibliotheken en sport negatief beïnvloeden. Mede in reactie op deze brief hebben de leden van Provinciale Staten Kasbergen (Groen Links), Stepanyan (Groen Links), Koning (PvdA), Bakx (50+) en Van Aelst (SP) vragen gesteld over de praktijk van de jeugdzorg in gemeenten en de mogelijke rol die de provincie zou kunnen spelen bij het oplossen van de huidige problemen.Met de invoering van de Jeugdwet per 1/1/2015 is de provinciale jeugdzorg overgegaan naar de gemeenten. In de jaren voorafgaand aan de invoering van de Jeugdwet heeft de provincie Zuid-Holland kennis over en ervaring met de toen nog provinciale jeugdzorg overgedragen aan gemeenten. In het huidige jeugdzorgstelsel hebben provincies geen rol, verantwoordelijkheid of bevoegdheid meer. Het huidige jeugdzorgstelsel is volledig vormgegeven door rijksoverheid en VNG/gemeenten. Er is geen wettelijke basis voor de provincie om een rol te spelen in het huidige jeugdzorgstelsel.
9 juli 2019
Forum voor Democratie heeft vragen gesteld over het windmolenbeleid van de provincie naar aanleiding van een artikel in het AD. De provincie kent de zorgen die mensen hebben rondom windlocaties. Deze zijn ook geuit in verschillende zienswijzenprocedures waarbij locaties voor windenergie zijn vastgelegd in het verleden. Dit heeft ook geleid tot aanpassing van de plannen.
9 juli 2019