Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 3801-3810
Faunabeheerders in Zuid-Holland voeren onder meer het provinciale ganzenbeleid uit. Hierbij worden zij steeds vaker geconfronteerd met allerlei vormen van agressie. Om de faunabeheerders hierbij te ondersteunen biedt de provincie een training aan over het omgaan met agressie. De-escalerend optreden is namelijk voor alle partijen het beste. De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over de door de provincie aangeboden training. In de beantwoording van deze vragen geven Gedeputeerde Staten aan waarom voor het aanbieden van deze training is gekozen. Het daadwerkelijk optreden tegen uitingen van agressie is geen taak voor de provincie, maar een taak voor de politie.
9 oktober 2018
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland (op 2 oktober) en van Utrecht en Zuid-Holland (op 9 oktober 2018) hebben het ontwerpbesluit vastgesteld voor de wijziging van het Reglement van bestuur voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. De voorgestelde wijzigingen betreffen enkele kleine wijzigingen in de begrenzing van het beheergebied.Het ontwerpbesluit ligt van 11 oktober tot en met 21 november 2018 ter inzage. In deze periode kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen. De Provinciale Staten van de drie provincies zullen daarna een definitief besluit nemen.
9 oktober 2018
De regio Midden-Holland heeft in het kader van een pilot gewerkt aan het opstellen van een Regionale Energie Strategie. Dit heeft onder andere een verkenning en een convenant opgeleverd. De provincie ondertekent dit convenant nu niet. Er worden namelijk concrete locaties voor energieopwekking genoemd die nu nog niet mogelijk zijn in de provinciale regels. In het kader van het Nationaal Klimaatakkoord wordt iedere regio bovendien geacht om in 2019 een formeel bod aan het Rijk te doen. Daarnaast zal het bod namens de regio specifieker en wellicht ambitieuzer moeten zijn. De provincie vindt het daarom waardevoller om de komende tijd met de regio samen te werken aan het opstellen van dit formele bod.
9 oktober 2018
Er zijn statenvragen gesteld door de PvdD, op 11 september 2018, onder nummer 3441,over een baggerdepot en weg in Hellevoetsluis. Met dit schrijven worden de vragen beantwoord. De gemeente Hellevoetsluis heeft een baggerdepot aan laten leggen door de Kramer Group aan de Zwartedijk/N57. Inwoners van het aangrenzend gelegen Westvoorne ondervinden hier volgens deze gemeente gezondheidsklachten van. De gemeente Westvoorne heeft daarom het college van B&W van Hellevoetsluis om opheldering gevraagd. In eerste instantie betreft dit een gemeentelijke aangelegenheid. De gemeenten pakken deze kwestie nu in gezamenlijkheid op met de juiste instanties. De GGD heeft de kwestie beoordeeld en geconcludeerd dat er geen risico’s zijn voor de langere termijn. Het opgewaaide stof heeft mogelijk wel gezorgd voor tijdelijke irritatie.
9 oktober 2018
Gedeputeerde Staten hebben een besluit genomen over de herbenoeming van twee zittende en twee nieuwe leden van de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL). Provinciale Staten nemen 17 oktober 2018 een eigen besluit over deze benoeming. De leden worden na een eensluidend positief besluit benoemd, zo is in het reglement van de PAL vastgelegd. De bekendmaking van de namen van de leden volgt op de website van de PAL zodra die leden persoonlijk op de hoogte zijn gesteld van het besluit. De PAL is een onafhankelijke commissie van externe deskundigen die Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten gevraagd en ongevraagd adviseert over onderwerpen die van invloed zijn op de kwaliteit van de fysieke leefomgeving. Voorbeelden zijn het recente advies over de Duinpolderweg en de Perspectievennota Groene Hart. Daarnaast is de PAL bekend door haar lunchlezingen met externe sprekers, zoals in 2018 Deltacommissaris Wim Kuijken en de Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra.
9 oktober 2018
Hoe staat de gemeentelijke taakbehartiging op zes toezichtsdomeinen in Zuid-Holland er voor? Hiertoe stelt de provincie jaarlijks een Rapportage Interbestuurlijk Toezicht op met de resultaten van het interbestuurlijk toezicht op de 60 Zuid-Hollandse gemeenten. Die van 2017 is op 9 oktober 2018 door Gedeputeerde Staten vastgesteld. Een vergelijking met 2016 maakt duidelijk dat er bij de meeste gemeenten sprake is van een positieve trend. Die trend is met name zichtbaar voor de domeinen financieel toezicht en huisvesting vergunninghouders. De meeste gemeenten losten knelpunten op of werkten gericht aan oplossingen. Met gemeenten die over de gehele linie niet voldoen aan de wettelijke eisen en ‘oranje’ of ‘rood’ scoren, gaat de provincie in overleg om inzicht te krijgen in de problematiek en afspraken te maken over vervolgacties. Inzet van de provincie is om samen met de gemeenten te werken aan een zo ‘groen’ mogelijk totaalbeeld.
9 oktober 2018
In Zuid-Holland zijn veel ganzen aanwezig. Vanwege de grote aantallen ganzen ontstaan schades aan bijvoorbeeld agrarische gewassen en natuur en er ontstaan risico's voor de veiligheid, bijvoorbeeld van het luchtverkeer. Om de aantallen ganzen in evenwicht te brengen met deze belangen is in 2015 het Ganzenbeleidskader Zuid-Holland vastgesteld. Onderdeel hiervan is een forse reductie van onder andere de Canadese gans en de kolgans. De Partij voor de Dieren, Groenlinks, Partij van de Arbeid en de Socialistische Partij hebben hier enkele vragen over gesteld. In de beantwoording geven Gedeputeerde Staten tekst en uitleg bij dit onderwerp. Zo geldt er een landelijke vrijstelling voor het bestrijden van de Canadese gans en past het verkleinen van de populaties ganzen binnen het eerder vastgestelde Ganzenbeleidskader en de eerder door Provinciale Staten vastgestelde Verordening uitvoering Wet natuurbescherming.
2 oktober 2018
De Subsidieregeling groen Zuid-Holland 2016 (Srg) is zodanig aangepast dat om voor subsidie voor groenparticipatie in aanmerking te komen slechts per aanvrager één aanvraag per locatie in behandeling wordt genomen. Verder zijn er aanvraagvereisten ten aanzien van dit onderwerp toegevoegd. Daarnaast is een nieuwe paragraaf aan de Srg toegevoegd. Daardoor is het voortaan mogelijk subsidie aan te vragen voor kwaliteitsverbetering van bestaande groengebieden en recreatieve routenetwerken. De gesubsidieerde activiteiten betreffen herstel- en inrichtingsmaatregelen op het gebied van wandelen fietsen paardrijden en varen. Deze activiteiten moeten leiden tot een duurzame toename van de recreatieve waarde of biodiversiteit. Subsidie kan worden aangevraagd door onder meer de eigenaar van bestaande groengebieden, overheden, stichtingen en verenigingen.
2 oktober 2018
De Subsidieregeling Mobiliteit Zuid-Holland 2017 (SRM 2017) is op een aantal punten gewijzigd en aangevuld. Dit naar aanleiding van het opstellen van de Regionale Gebiedsagenda’s Mobiliteit waarmee de Provincie en regio’s dit jaar gezamenlijk van start zijn gegaan. In deze Gebiedsagenda’s wordt meer flexibiliteit geboden aan de regio’s voor de inzet van subsidiemiddelen en tegelijk wordt meer samenhang aangebracht in de gesubsidieerde maatregelen. Daarnaast is de Regeling vaststelling kenmerken en startvoorwaarden buurtbusprojecten Provincie Zuid-Holland 2006 geactualiseerd en integraal herzien. Belangrijkste wijziging is de verhoging van de jaarlijkse bijdrage voor buurtbusverenigingen, omdat gebleken is dat het bestaande bedrag onvoldoende is om de kosten van de verenigingen te dekken. De Provincie wil voorkomen dat vrijwilligers (te) veel energie moeten steken in het vinden van sponsors en dat dit ten koste gaat van het uitvoeren van de buurtbusprojecten.
2 oktober 2018
Provinciale Staten hebben met een motie (796) aan Gedeputeerde Staten gevraagd om gemeenten en andere maatschappelijke organisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen van beleid om de gelijke behandeling, sociale acceptatie en veiligheid van LHBTI’s te verbeteren en om gemeenten te stimuleren zich aan te sluiten bij het netwerk van regenbooggemeenten. Anti-discriminatiebeleid is geen generiek beleidsveld waar de provincie zich mee bezighoudt. Dat wil niet zeggen dat de provincie niet bereid is bijdragen te leveren aan dergelijk beleid. We ondersteunen binnen onze eigen beleidskaders van harte initiatieven van gemeenten en maatschappelijke organisaties om de discriminatie van minderheden, bijvoorbeeld LHBTI's, tegen te gaan.
2 oktober 2018