Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 4151-4160
Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland hebben op 19 december 2017 besloten de gemeente Teylingen een ontheffing van de bepalingen van de Verordening ruimte te geven voor de uitbreiding van Sportpark Elsgeest in Voorhout. De ontheffing is nodig omdat de uitbreiding plaatsvindt op gronden die beschermd zijn vanwege de landschappelijke openheid ter plaatse. GS onderschrijven dat er sprake is van een structurele behoefte aan extra sportvelden in Voorhout en dat daarin niet geheel kan worden voorzien op het bestaande Sportpark Elsgeest. Verder onderkennen GS dat realisering van de noodzakelijke extra sportvelden op een andere locatie dan Elsgeest, redelijkerwijs niet mogelijk is. Andere locaties dan Elsgeest zijn ofwel ook beschermd (als open gebied of bollengrond) ofwel niet goed bereikbaar. Door overleg tussen de gemeente en de provincie is de uitbreiding compact en sluit deze goed aan bij het omringende landschap.
19 december 2017
Gedeputeerde Staten hebben op 19 december 2017 Provinciale Staten geïnformeerd over twee restpunten van het project Parallelstructuur A12, te weten het landhoofd aanbrug en het bewegingswerk Amaliabrug. Deze restpunten zijn voor openstelling van de weg vastgesteld. Restpunten bij aanvaarding zijn gebruikelijk bij dit soort projecten. Het landhoofd laat een lichte scheefstand en een afwijkende voegbreedte zien. Over de breedte van de weg is daardoor een lichte verzakking van het asfalt ontstaan, aan de westzijde van de Gouwe. Weggebruikers ondervinden hiervan weinig hinder. Aannemer Heijmans onderzoekt momenteel de situatie en dient begin 2018 een herstelplan in, inclusief planning en noodzakelijke afsluitingen. Tweede restpunt is het optimaliseren van de tandwielconstructie van het bewegingswerk van de Amaliabrug, waardoor de levensduur van het bewegingswerk gewaarborgd wordt. Heijmans stelt hiervoor een plan van aanpak op, inclusief planning.
19 december 2017
Het subsidieplafond voor de regeling MKB Innovatiestimulering Zuid-Holland kan worden benut door innovatieve MKB-ers voor innovatieadvies- en haalbaarheidsprojecten en voor R&D samenwerkingsprojecten. Voor 2018 stelt de provincie samen met het ministerie van Economische Zaken in totaal bijna veertien miljoen euro beschikbaar (€ 13.440.000). Dat is bijna een miljoen euro meer dan in 2017 beschikbaar was voor de MKB Innovatiestimulering. Gedeputeerde Staten zullen voor 15 maart 2018 een deelplafond voor innovatieadvies- en haalbaarheidsprojecten en een deelplafond voor R&D samenwerkingsprojecten vaststellen. Op dat moment zullen ook de tijdvakken waarin de subsidie kan worden aangevraagd worden vastgesteld. Als u meer informatie wenst over deze subsidieregeling kunt u deze vinden op onze website:https://www.zuid-holland.nl/loket/subsidies/subsidies/mkb-innovatie/ (https://www.zuid-holland.nl/loket/subsidies/subsidies/mkb-innovatie/)
19 december 2017
De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal heeft Gedeputeerde Staten in de gelegenheid gesteld om schriftelijk commentaar in te dienen op het wetsvoorstel Samenvoeging van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik en de wijziging van de grens tussen de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Gedeputeerde Staten hebben hun zienswijze op het wetsvoorstel vastgesteld.
19 december 2017
Binnen de provincie Zuid-Holland worden jaarlijks veel financiële beheershandelingen uitgevoerd. Provinciale Staten hebben Gedeputeerde Staten verzocht jaarlijks, door middel van het uitvoeren van interne controles, na te gaan of deze financiële beheershandelingen op een getrouwe en rechtmatige wijze (lees: in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving) hebben plaatsgevonden. Met behulp van het Concern Interne Controleplan geven Gedeputeerde Staten aan hoe zij invulling gaan geven aan genoemde verzoeken van Provinciale Staten. In dit plan wordt aangegeven op welke wijze deze interne controle binnen de provincie is geregeld, wordt een terugblik gegeven op de belangrijkste aspecten van de interne controles van het huidige jaar (2017) en wordt vooruitgekeken naar de interne controles van het nieuwe jaar (2018). Controles die in 2018 zullen worden uitgevoerd hebben, onder andere, betrekking op de processen Salarissen, Inkopen en investeringen (Verwerven en aannemen), Verstrekken subsidies en Betalingsverkeer. Vanwege het feit dat veel van de uit te voeren interne controles de controle van de provinciale jaarrekening door de accountant ondersteunen, is dit plan voorgelegd aan de accountant. Deze heeft ingestemd met dit plan.
19 december 2017
Op 19 december 2017 hebben Gedeputeerde Staten een wijziging van het openstellingsbesluit 2018, SNL 2016, onderdeel natuurbeheer en SKNL 2013 vastgesteld. De aanleiding hiervoor is dat landelijk per 1 januari 2018 het nieuwe natuurbeheertype N17.06 Vochtig en hellinghakhout wordt ingevoerd. Om deze subsidiabel te maken, is het noodzakelijk om dit natuurbeheertype open te stellen in het openstellingsbesluit. Het wijzigingsbesluit van 19 december 2017 voorziet daarin. Daarnaast is in het vorige wijzigingsbesluit een artikel en in de gepubliceerde versie twee hoofdstukken abusievelijk foutief genummerd. Dit is middels het wijzigingsbesluit van 19 december 2017 gerectificeerd.
19 december 2017
De Biesbosch is een uniek zoetwatergetijden-gebied. Het ligt in Noord-Brabant en voor een kleiner deel in Zuid-Holland. Vanwege de unieke natuur is het aangewezen als Natura 2000-gebied. Voor de Biesbosch is nu een beheerplan goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.In het beheerplan is uitgewerkt welke maatregelen er genomen moeten worden om de natuur van de Biesbosch te behouden en te versterken. Verder is het bestaande economische gebruik beschreven en getoetst. Conclusie is dat alle bestaand gebruik kan worden voortgezet, in enkele gevallen wel met aanvullende voorwaarden. Het beheerplan geldt per 2018. Als ook het Rijk er mee instemt, zal de provincie Noord-Brabant het beheerplan ter inzage leggen en kunnen mensen nog in beroep gaan.
19 december 2017
In samenwerking met Rijk, provincies, gemeenten, ontwikkelaars, netbeheerders en electrische deelauto-aanbieder LOMBOX, is een citydeal opgesteld. In de citydeal wordt in de praktijk onderzocht hoe gebiedsontwikkelingen fysiek, financieel en qua duurzaamheid geoptimaliseerd kunnen worden door inzet van electrische deelauto’s. De electrische deelauto’s worden gekoppeld aan de zonnepanelen op de woningen en kunnen via een smart grid en bi-directionele laadpaal ook weer terugleveren aan de woningen. Door deelauto’s in te zetten hoeven er minder parkeerplekken en ondergrondse garages te worden aangelegd hetgeen de ontwikkelingen betaalbaarder en haalbaarder maakt. Doel van de City-deal is te leren en eventuele obstakels in regelgeving weg te nemen. Rol van de provincie is om meerdere partijen te betrekken voor pilots in verschillende gemeenten en type locaties en te leren over de mogelijkheden van duurzame mobiliteit en energie transitie bij toepassing in gebiedsontwikkeling.
19 december 2017
Gedeputeerde Staten (GS) hebben de beantwoording van de statenvragen met het onderwerp ‘gemeentelijke samenwerking leidt niet tot lagere uitgaven’ vastgesteld. De vragen zijn door de fractie van 50Plus gesteld naar aanleiding van een onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van de Economie en Lagere Overheid (COELO). Dit onderzoek heeft onder andere als conclusie dat samenwerking tussen gemeenten in de periode 2005-2013 niet heeft geleid tot lagere uitgaven. De fractie van 50Plus vraagt of de resultaten uit het onderzoek aanleiding geven voor GS om het beleid rondom samenwerking en herindeling te heroverwegen. In de beantwoording is aangegeven dat zowel in het beleid als in de praktijk er meestal andere overwegingen spelen ten aanzien van samenwerking en herindeling dan de vermindering van de uitgaven. De resultaten geven dan ook geen aanleiding om ons beleid te heroverwegen. Meer informatie over de visie en de uitgangspunten van de provincie ten aanzien van de inrichting van het openbaar bestuur zijn te lezen in de notitie en tussenrapportages ‘Slimmer en sterker bestuur in Zuid-Holland’.
19 december 2017
In de vergadering van 8 november jongstleden namen Provinciale Staten de motie M 764 “aantrekkelijkheid bushaltes” aan. Daarin werd Gedeputeerde Staten verzocht om:1. de voorzieningen van haltes langs alle provinciale buslijnen te inventariseren;2. te inventariseren hoe deze haltes, in lijn met het R-netprogramma, aantrekkelijker kunnen worden ingericht;3. die aanpassing te subsidiëren vanuit de Subsidieregeling Mobiliteit (SRM);4. samen met vervoerders en gemeenten tot een verbeterplan te komen. Over de motie wensen Provinciale Staten met de voorjaarsnota een terugkoppeling te krijgen.Gedeputeerde Staten zijn voor behandeling van de eerste twee verzoeken in gesprek met een extern adviesbureau. Zij verwachten in het eerste kwartaal van 2018 te kunnen berichten over een gedetailleerd onderzoeksplan en een accurate tijdsplanning. Verzoek 3 en 4 worden gecombineerd. Er wordt een bijeenkomst met wegbeheerders en vervoerders georganiseerd, waarop er wordt gekeken naar mogelijke impulsen om vanuit de provincie de aantrekkelijkheid van haltes verder te verbeteren. Voornemen is voorafgaand aan de Voorjaarsnota van 2018 over deze bijeenkomst te rapporteren.
19 december 2017