Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 641-650
GS werken aan een welvarend en krachtig Zuid-Holland met ruimte voor ondernemerschap. Een goed vestigingsklimaat met een sterke kantorenmarkt draagt hieraan bij. Daarom is het belangrijk dat er voldoende kantoren zijn van de juiste kwaliteit op de juiste locaties. De regionale kantorenvisies dragen hier aan bij, maar lopen 1 juli 2025 af. De provincie geeft nu de 4 regio's de gelegenheid om hun regionale kantorenvisies te actualiseren. In de uitvraag worden de randvoorwaarden gesteld waaraan deze regionale kantorenvisies moeten voldoen.
9 juli 2024
In de jaren 2020 t/m 2023 zijn diverse subsidieregelingen voor betaalbare woningbouw en woonvormen senioren door Gedeputeerde Staten opengesteld voor aanvragen door gemeenten. De gemeenten Lisse, Westland, Leidschendam-Voorburg, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Gorinchem, Leiden, Lisse, Lansingerland, Capelle aan den IJssel, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Oegstgeest en Hillegom hebben Gedeputeerde Staten verzocht om een wijziging van subsidiebeschikkingen omdat zij door omstandigheden niet kunnen voldoen aan de subsidieverplichting van start van de bouw binnen twee c.q. 3 jaar na subsidieverlening. De provincie honoreert de betreffende wijzigingsverzoeken. Hiermee wordt voor hen de termijneis voor de start van de bouw van het betreffende woningbouwproject verlengd.
9 juli 2024
Het college van de gemeente Noordwijk heeft een brief aan Gedeputeerde Staten gestuurd over alternatieve locaties sociale huurwoningen in het kader van de proactieve aanwijzing locatie Bronsgeest. Gedeputeerde Staten hebben besloten dat op korte termijn hierover op directeurenniveau een gesprek wordt gevoerd.
9 juli 2024
Het ministerie van Defensie is op zoek naar ruimte voor defensie. De provincie vraagt Defensie om, voor een goede nationale vergelijking, alle locaties mee te nemen in het proces van de PlanMER.
9 juli 2024
Gedeputeerde Staten hebben op 9 juli het prijzengeld van de Betaalbaar Wonen Prijs Zuid-Holland 2024 vastgesteld. De hoogte van het prijzengeld is 5.000 euro. Gedeputeerde Anne Koning looft de prijs op 5 september 2024 uit tijdens de Zuid-Hollandse Woonconferentie. Op de Woonconferentie brengen we de behoeften van verschillende partijen verder in kaart, delen inspirerende voorbeelden en creëren nieuwe samenwerkingsverbanden. De Woonconferentie bestaat uit een bestuurlijk middagprogramma en een ochtendprogramma voor iedereen die werkt aan betaalbaar wonen in Zuid-Holland. Met de Betaalbaar Wonen Prijs laten we zien hoe we betaalbare woningen wél snel kunnen realiseren en delen we ervaringen. Een jury van externe onafhankelijke deskundigen beoordeelt de inzendingen op betaalbaarheid en het woonplezier van inwoners. De prijs zet gemeenten, corporaties, bouwers en bewoners in het zonnetje die met hun projecten bijdragen aan een betaalbare woningvoorraad. Met dit besluit regelen we dat het prijzengeld van 5.000 euro daadwerkelijk aan de winnaar uitgekeerd kan worden.
9 juli 2024
Beantwoording van de Statenvragen van PVV e.a. over hoe de provincie aankijkt tegen grensoverschrijdende effecten van lokale energiestrategieën in de regionale energiestrategie (RES) Holland Rijnland.
9 juli 2024
In deze samenwerkingsovereenkomst wordt afgesproken dat de provincie Zuid-Holland (PZH) optreedt als kassier van de andere provincies en dat de PZH namens deze provincies zorgt voor de subsidieverlening aan het Veenweide Innovatiecentrum (VIC) t.b.v. het innovatieprogramma KIEM en dat de PZH de financiële bijdrage hiervoor van deze andere provincies door middel van facturatie zal doorbelasten. In het innovatieprogramma KIEM worden lange termijn bedrijfs-systeem-innovaties ontwikkeld, waarmee invulling wordt gegeven aan én de Klimaatakkoord doelstelling voor het reduceren van broeikasgasemissies uit veenweiden én een volhoudbaar watersysteem én grondgebruik(ers) verdienmodel op veenbodem.
9 juli 2024
Provincie Zuid-Holland besluit tot ondertekening van het Convenant Hollandse Haringkust. Hiermee krijgt de provincie de rol van penvoerder waarbij financiele middelen vanuit het Rijk via provinciale subsidies worden ingezet om de visserijgemeenschappen in de Hollandse Haringkust te versterken. Het gaat bijvoorbeeld om aanpassingen aan de Visafslag in Scheveningen, het creeeren van een visserijhub in Scheveningen en een versterking van de samenwerking tussen verschillende (visserij-)musea.
9 juli 2024
Vlietland is een Kaderrichtlijn Waterlichaam (KRW), hiervoor is het Hoogheemraadschap van Rijnland het bevoegd gezag voor werkzaamheden in en om het water. Voor uitgevoerde werkzaamheden in opdracht van provincie Zuid-Holland door de BAM, heeft BAM goedkeuring gevraagd aan het Hoogheemraadschap. De verantwoordelijk Heemraad heeft de zorgen over mogelijke risico's die zijn geuit door de leden van de Verenigde Vergadering van Rijnland besproken met de betrokken Gedeputeerden van Zuid-Holland. In dit gesprek zijn afspraken gemaakt over waterplanten en watermonitoring een brief met de weergave van dit gesprek is aan Rijnland verzonden.
9 juli 2024
In deze brief reageren Gedeputeerde Staten op een ingekomen brief van Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK). Ze uiten hun zorgen over de woningbouwplannen in de gemeente Krimpenerwaard en pleiten voor het behoud van het open veenweidelandschap. Verder vragen ze dit mee te nemen in de impactanalyse die volgt uit het proces van het Ruimtelijk Voorstel. In deze brief aan NVWK reageren Gedeputeerde Staten op deze zorgen en lichten ze het proces van woningbouwplannen toe. Nieuwe plannen moeten worden getoetst aan het omgevingsbeleid van dat moment, hierin wordt ook gekeken naar de eventueel beschermde status van het gebied, zoals Natuurnetwerk Nederland (NNN), belangrijk weidevogelgebied of Kroonjuweel cultureel erfgoed. Verder worden verschillende punten meegenomen in de omgevingseffectrapportage (OER) bij nieuw omgevingsbeleid. Hierin zal bijvoorbeeld worden gekeken naar de leefbaarheid en de samenstelling van de woningvoorraad.
2 juli 2024