Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 671-680
Provincie Zuid-Holland besluit tot ondertekening van het Convenant Hollandse Haringkust. Hiermee krijgt de provincie de rol van penvoerder waarbij financiele middelen vanuit het Rijk via provinciale subsidies worden ingezet om de visserijgemeenschappen in de Hollandse Haringkust te versterken. Het gaat bijvoorbeeld om aanpassingen aan de Visafslag in Scheveningen, het creeeren van een visserijhub in Scheveningen en een versterking van de samenwerking tussen verschillende (visserij-)musea.
9 juli 2024
Vlietland is een Kaderrichtlijn Waterlichaam (KRW), hiervoor is het Hoogheemraadschap van Rijnland het bevoegd gezag voor werkzaamheden in en om het water. Voor uitgevoerde werkzaamheden in opdracht van provincie Zuid-Holland door de BAM, heeft BAM goedkeuring gevraagd aan het Hoogheemraadschap. De verantwoordelijk Heemraad heeft de zorgen over mogelijke risico's die zijn geuit door de leden van de Verenigde Vergadering van Rijnland besproken met de betrokken Gedeputeerden van Zuid-Holland. In dit gesprek zijn afspraken gemaakt over waterplanten en watermonitoring een brief met de weergave van dit gesprek is aan Rijnland verzonden.
9 juli 2024
In deze brief reageren Gedeputeerde Staten op een ingekomen brief van Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK). Ze uiten hun zorgen over de woningbouwplannen in de gemeente Krimpenerwaard en pleiten voor het behoud van het open veenweidelandschap. Verder vragen ze dit mee te nemen in de impactanalyse die volgt uit het proces van het Ruimtelijk Voorstel. In deze brief aan NVWK reageren Gedeputeerde Staten op deze zorgen en lichten ze het proces van woningbouwplannen toe. Nieuwe plannen moeten worden getoetst aan het omgevingsbeleid van dat moment, hierin wordt ook gekeken naar de eventueel beschermde status van het gebied, zoals Natuurnetwerk Nederland (NNN), belangrijk weidevogelgebied of Kroonjuweel cultureel erfgoed. Verder worden verschillende punten meegenomen in de omgevingseffectrapportage (OER) bij nieuw omgevingsbeleid. Hierin zal bijvoorbeeld worden gekeken naar de leefbaarheid en de samenstelling van de woningvoorraad.
2 juli 2024
Gedeputeerde Staten hebben de schriftelijke vragen over het agenderingsverzoek behandelvoorstel 1442 Ecologisch in balans met damherten Hoeksche Waard beantwoord. In de beantwoording geven Gedeputeerde Staten aan dat motie 1442 vraagt dat er geen onomkeerbare situatie wordt gecreëerd, maar wel ingegrepen kan worden om overlast, schade en risico’s veroorzaakt door de damherten te beperken als het definitieve besluit wordt aangevochten. Door tijdens een eventueel juridische proces te reduceren tot 20 ontstaat er geen onomkeerbare situatie.
2 juli 2024
Groep Doe STOER heeft vragen gesteld over Zuid-Holland, een trotse ‘Regenboogprovincie’. Groep Doe STOER stelt dat provincie Zuid-Holland op papier staat voor inclusie- en diversiteitsbeleid, maar dat het provinciebestuur in de praktijk alleen Antisemitisme veroordeelt en zich alleen inzet voor de veiligheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Groep Doe STOER stelt vragen over het diversiteitsbeleid van de provincie.
2 juli 2024
De PVV-fractie heeft vragen gesteld over de rechtmatigheid van de begrotingssubsidie in de vorm van een Lening aan Asbeter. Zij stelt dat Asbeter zich niet in ZH zal vestigen en dat daarmee niet voldaan wordt aan de algemene subsidievoorwaarden van de provincie. Uit de beantwoording van GS blijkt dat het project waarvoor de lening is verstrekt in Spijkenisse, de huidige en enige locatie van Asbeter, wordt uitgevoerd. Spijkenisse ligt in Zuid-Holland.
2 juli 2024
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) hebben op 2 juni 2024 de Lokale Ontwikkelingsstrategie van het LEADER gebied Hollandse Plassen opnieuw goedgekeurd. Dit naar aanleiding van minimale wijzigingen die de LEADER groep heeft doorgevoerd, waaronder specificering van de begrenzing van het LEADER gebied en de voorwaarden voor een samenwerkingsverband. Het besluit is genomen in het kader van het Nationaal Strategisch Plan, ter uitvoering van het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.
2 juli 2024
Gedeputeerde Staten informeren Provinciale Staten over de stand van zaken van het Programma Altijd Actuele Digitale vergunning. In dit programma wordt gewerkt aan digitale oplossingen en het slim inzetten ervan om zo te kunnen komen tot een effectiever en efficiënter proces van vergunningverlenen en om de druk op de uitvoeringspraktijk te verminderen. Door te digitaliseren wordt de uitvoeringspraktijk toekomstbestendiger en sluit beter aan bij de informatiebehoefte van vergunningverleners, toezichthouders, bedrijven en burgers.
2 juli 2024
Met dit GS-besluit wordt het aangepaste woningbouwprogramma van gemeente Capelle aan den IJssel vastgesteld. Het eerder ingediende programma bevatte een laag aandeel sociale huurwoningen ten opzichte van wat is vastgelegd in het Omgevingsbeleid van de provincie. Om die reden hadden GS dat programma niet volledig vastgesteld. Inmiddels heeft de gemeente het programma aangepast, zodat GS nu wel het volledige woningbouwprogramma van Capelle aan den IJssel kunnen vaststellen.
2 juli 2024
Binnen de provincie Zuid-Holland ligt er een zeer omvangrijke verduurzamingsopgave, waarvoor het nodig is om de komende jaren op grote schaal bestaande woningen en gebouwen te gaan isoleren. Bij gebiedsontwikkeling, woningbouw, renovatie en verduurzaming krijgen initiatiefnemers vaak te maken met beschermde diersoorten, zoals vleermuizen en inheemse vogels. De beschermde soorten binnen het stedelijk gebied staan onder druk. Als provincie zijn wij verantwoordelijk voor een goede staat van instandhouding van deze soorten. Met het Openstellingsbesluit subsidie soortenmanagementplannen 2024 biedt de provincie financiële ondersteuning aan Zuid-Hollandse gemeenten die een soortenmanagementplan (SMP) willen opstellen. Een SMP is een vorm van proactieve soortenbescherming, waarbij gebiedsgericht wordt gekeken waar soorten voorkomen en hoe schade aan de populatie geminimaliseerd kan worden, en hoe de (lokale) populatie langdurig kan worden beschermd en kan worden versterkt. Het Openstellingsbesluit subsidie alternatieve verblijfplaatsen vleermuizen 2024 biedt financiële ondersteuning aan gemeenten die alternatieve verblijfplaatsen willen plaatsen voor vleermuizen.
2 juli 2024