Deel dit op
Biodiversiteit, eenzaamheid, gezondheid, stikstof en klimaatadaptatie. Op het eerste gezicht hebben deze uitdagingen weinig met elkaar gemeen. Toch worden ze verbonden door een rode draad: voedsel.
Imke de Boer, onderzoeker aan Wageningen universiteit én finalist voor de Rockefeller Food Vision Prize deelt op 28 mei haar visie op de toekomst van ons voedselsysteem.
Imke neemt ons mee aan de hand van drie onderwerpen:
- Integraal Voedselbeleid, wat en waarom?
- Een visie op de akkerbouw
- Stad en Ommeland
Na elke pitch gaan we in gesprek over haar visie. Onder andere Hanno Pijl (LUMC), Bas Cloo (Dutch Cuisine) en Martin van Gogh (Greenport West-Holland) schuiven aan. Zij nemen ons mee in hun dagelijkse praktijk. Welke kansen en obstakels zien zij, en wat is er nodig om een duurzaam voedselsysteem te realiseren?
Provincie Zuid-Holland nodigt u uit om van 9.30 tot 11.00 aan te schuiven en u te laten inspireren.
