Route
Plan uw bezoek aan het provinciehuis met behulp van onderstaande tips.

De gemeente Den Haag voert van 26 maart tot 1 september 2017 verschillende werkzaamheden uit aan de wegen rondom het provinciehuis. Dat gaat tot overlast leiden. Mensen die met de auto naar het provinciehuis komen moeten in die periode rekening houden met vertraging. In de periode van 5 tot en met 24 juni is het provinciehuis alleen via een omleidingsroute te bereiken.

De gemeente heeft een speciale website gebouwd met informatie over de werkzaamheden. Op die site staat onder andere welke werkzaamheden er worden uitgevoerd, hoe de fasering er uit ziet en hoe de gemeente verkeer omleidt. Het adres van de website is: www.raamwegdenhaag.nl.

Met openbaar vervoer

Het provinciehuis is vanaf Den Haag CS bereikbaar met  tramlijn 9 (halte Dr.  Kuyperstraat) en de stadsbussen 22, 90 en 18 en Qliner 386 (halte Boslaan). U vindt het provinciehuis aan het Zuid-Hollandplein 1, 2596 AW in  Den Haag. Het provinciehuis is ook lopend bereikbaar vanaf het Den Haag CS. Dit is ongeveer 10 minuten lopen langs het Malieveld.

Met de auto

De parkeerruimte bij het provinciehuis is beperkt. Tijdens evenementen is het  niet mogelijk bij het provinciehuis te parkeren. U wordt aangeraden met ander vervoer te komen of te kiezen voor de parkeermogelijkheden in de buurt, zoals de parkeergarage onder het Malieveld.

Met de fiets

U vindt fietsenrekken aan de linkerkant van de hoofdingang van het provinciehuis op het binnenplein. De hoofdingang is te bereiken via een 'oprit' aan de zijde van de Koningskade (de oprit ligt tussen een verkeerslicht met een kleine zijweg en een bushalte). Via deze oprit steekt u het binnenplein recht over naar de receptie bij de hoofdingang, daar kunt u zich aanmelden.