Erfgoed en cultuur
Erfgoed en cultuur maken de omgeving mooier, oorspronkelijker en aantrekkelijker.

Door ons cultureel erfgoed te beschermen, beleefbaar te maken en te ontwikkelen, krijgt het een waardevolle toekomst.

Digitalisering erfgoedcollecties

Vogelschaal van Rijnsburg

De provincie stimuleert in 2018 en in 2019 collectie beherende erfgoedinstellingen om hun collecties digitaal te ontsluiten via het project 'Digitalisering cultureel erfgoed'.

Aanjaagteam voor erfgoed

topadviseurs

Bent u eigenaar van een religieus-, industrieel- of agrarisch rijksmonument? Het aanjaagteam voor erfgoed helpt eigenaren van bijvoorbeeld monumentale kerken, boerderijen en industriële panden een nieuwe bestemming te vinden.

Ontstaan van Holland

ontstaan van holland

Wat weet u over het ontstaan van Holland? Lees hier alles over dit provinciale project of doe mee!

ProBiblio: Ondersteuning bibliotheken

Bibliotheken ProBiblio

De provincie ondersteunt de lokale bibliotheken bij het vervullen van hun maatschappelijke taak via de professionals van ProBiblio. Zij bieden kennis en ondersteuning op het gebied van vernieuwende activiteiten, samenwerking met andere partijen en het leenverkeer tussen bibliotheken.

Erfgoedmonitor

De provincie werkt met een 'Erfgoedmonitor', waarbij alle rijksmonumenten in beeld worden gebracht. Voor eind 2018 brengen we op deze manier een derde van alle rijksmonumenten in Zuid-Holland in kaart.

Romeinse Limes UNESCO Werelderfgoed

unesco route

De Limes is de grens van het oude Romeinse Rijk die door Zuid-Holland loopt. Deze is voorgedragen om benoemd te worden tot UNESCO Werelderfgoed vanwege de grote archeologische betekenis. De provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland, het Rijk en gemeenten zorgen er samen voor dat de archeologische vindplaatsen van de Limes worden beschermd. Meer informatie, bel: 070-4416820. Of kijk op de website over de Limes.