P+R NumansdorpDe provincie gaat de bestaande carpoolplaats aan de Molendijk in Numansdorp uitbreiden tot een P+R (Park and Ride) voorziening. Totaal komen daar 60 parkeerplaatsen en krijgt deze P+R een moderne uitstraling. Hierdoor kunnen de reizigers hun auto parkeren en overstappen op de bus.

Wij werken aan het bereikbaar maken en houden van de provincie voor alle vervoerssoorten en daarbij zetten we in op het verbeteren van de infrastructuur en het bieden van maximale keuzevrijheid in het personenvervoer. Door de aanleg van dit P+R terrein wordt de ketenmobiliteit bevorderd; het overstappen op het openbaar vervoer wordt makkelijker gemaakt. En dat betekent ook minder uitstoot van CO2 en fijnstof.

Planning:

  • Najaar 2021: werkzaamheden aan de inrichting van de P+R terrein.
  • December 2021: oplevering / ingebruikname van de vernieuwde P+R terrein.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Tijdens de aanleg proberen we de huidige parkeerplaats beschikbaar te houden. Maar enige overlast van de werkzaamheden valt niet uit te sluiten.

Er wordt een tijdelijke weg vanaf de verzorgingsplaats Buttervliet aangelegd om het bouwverkeer doorheen te leiden. Zo ontlasten we de kleinere dijkweggetjes.

Contact

U kunt ook contact opnemen met het Contact Centrum van de provincie door te bellen 0704416611 of te mailen naar .

Huidige situatie

Nieuwe situatie