Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee (HWGO)
Het concessiegebied Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee omvat de gemeente Hoeksche Waard (bestaat sinds 1 januari 2019 uit de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen, en omvat naast het eiland Hoeksche Waard ook het eiland Tiengemeten) en het eiland en gemeente Goeree-Overflakkee.

De concessie wordt uitgevoerd door Connexxion en heeft een looptijd van 8 jaar, met een mogelijkheid voor de provincie Zuid-Holland om de concessie conform het Programma van Eisen te verlengen met maximaal 2 Jaar. De concessie loopt van 13 december 2015 tot 10 december 2023 (einde dienstregelingjaar 2023).

Alle reis- en reizigersinformatie kunt u vinden op: www.connexxion.nl/nl/onze-routes/vervoersgebieden/hoeksche-waard-goeree-overflakkee.

OV-klantenbarometer 2020 pakt goed uit voor Zuid-Holland

De OV-klantenbarometer geeft met 107.631 ingevulde vragenlijsten inzicht in hoe reizigers al het openbaar vervoer in Nederland waarderen. De reizigersoordelen zijn over het gehele jaar verzameld met de OV-Klantenbarometer, hét klanttevredenheidsonderzoek in het openbaar vervoer.

Over het algemeen scoort het openbaar vervoer, waar de provincie Zuid-Holland voor verantwoordelijk is, goed in de klantenbarometer. Twee concessies belanden in de landelijke top 10: Waterbus op plaats 2 en Zuid-Holland Noord op plaats 6.

U vindt alle uitslagen, tabellen en uitleg over de klantenbarometer OV op de website www.ovklantenbarometer.nl

Hoeksche Waard – Goeree-Overflakkee

Reizigers in Hoeksche Waard – Goeree-Overflakkee waarderen hun reis gemiddeld met een 7,7. Het  instapgemak wordt met een 8,9 als hoogste beoordeeld. De stiptheid en de informatievoorziening in het rijtuig van de bussen in deze concessie worden hoger gewaardeerd dan het landelijk gemiddelde.