Nieuwe dienstregeling OVOV header

De provincie buigt zich op dit moment met vervoerders, regio’s en organisaties die belangen van reizigers vertegenwoordigen over de nieuwe dienstregeling voor 2022. De nieuwe dienstregeling wordt in september bekendgemaakt en zal ingaan in december.

Vervoerders afhankelijk van financiële steun

Vervoerders kunnen – net als veel andere bedrijven - nog niet zonder steun van de Rijksoverheid overleven. Het is dan ook niet ondenkbaar dat er op kosten moet worden bespaard door lijnen die weinig reizigers vervoeren op te heffen of minder vaak te laten rijden. Wanneer lijnen worden opgeheven bieden vervoerders alternatieven aan waarmee reizigers alsnog van A naar B kunnen. De bereikbaarheid van de hele provincie is en blijft het uitgangspunt. Geen reiziger blijft aan de kant staan.

Reizigersinformatie via vervoerders

De vervoerders communiceren over hun nieuwe dienstregeling naar reizigers. Reizigers vinden de nieuwe dienstregeling vanaf september onder andere op de website van de vervoerder en via de reisplanners.

  • Arriva is de vervoerder van de bussen in Zuid-Holland Noord.
  • NS is de vervoerder van de regionale R-nettrein tussen Alphen aan den Rijn en Gouda.
  • Qbuzz is de vervoerder van de bussen in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem en van de regionale R-net trein tussen Dordrecht en Geldermalsen.
  • Aquabus is de vervoerder van de Waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden.
  • Connexxion is de vervoerder van de bussen in Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee.