Buslijn Noordwijk-SchipholR-net header

De huidige buslijn 361 van Noordwijk naar Schiphol wordt in een aantal stappen opgewaardeerd tot Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). Deze HOV-verbinding draagt bij aan de bereikbaarheid van de provincie en betekent voor reizigers dat de bus vaker, sneller en prettiger zal rijden.

De provincies Zuid-Holland en Noord-Holland willen de regionale bereikbaarheid vergroten. De komende jaren werken we daarvoor met gemeenten aan een betere, snellere en frequentere hoogwaardige openbaar vervoer-verbinding (HOV) tussen Noordwijk en Schiphol. Deze verbinding zorgt ervoor dat toekomstige nieuwbouwwijken een goede aansluiting hebben op het openbaar vervoer. Voor de langere termijn is het doel om van deze HOV-lijn een R-netbusverbinding te maken.

Planning

  • 2018 - 2020: Uitwerken route in Noord-Holland met een lage brug over de Ringvaart en een fietsbrug voor scholieren, inclusief aansluiting in Lisse.
  • 2019 - 2020: Start participatie N208 Sassenheim over mogelijkheden doorstroming Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) en verkeersveiligheid. Zie voor meer informatie www.teylingen.nl/pallandtlaan.
  • 2020: participatie in Lisse over de aansluiting van de HOV-verbinding met De Waterkanten.
  • 2020: Verwachte ondertekening realisatieovereenkomst nieuwe brug Ringvaart.
  • 2021: Verwachte start realiseren lage brug over Ringvaart.
  • 2022: Gefaseerde introductie van de nieuwe HOV-verbinding tussen Noordwijk en Schiphol.

Informatie

Vragen over R-net ontvangen we graag via: .