TruckparkingTruckparking foto landingspagina

Vrachtwagenchauffeurs die goederen van en naar Nederland vervoeren, kunnen gebruikmaken van beveiligde vrachtwagenparkeerplaatsen (truckparkings) op verschillende locaties in Nederland. Op beveiligde vrachtwagenparkeerplaatsen kunnen chauffeurs hun truck veilig parkeren, zodat de kans op ladingdiefstal en inbraken beperkt is. De beveiligde parkeerplaatsen bieden de chauffeur naast veiligheid ook comfort en een pallet aan services en diensten.

Er is behoefte aan extra beveiligde parkeerplaatsen. Het Consortium SecureNL werkt aan een oplossing. Het consortium heeft naast eigen bijdragen 20% subsidie uit Brussel gekregen voor de ontwikkeling en bouw van vier veilige en beveiligde parkeerzones (SSTPA's) voor zware voertuigen (vrachtwagens) in Zuid-Nederland langs de Top Corridors.

Met behulp van deze Europese subsidie en eigen cofinanciering van partners en stakeholders realiseert het consortium SecureNL voor eind 2022 op 4 verschillende locaties in Nederland in totaal 765 nieuwe, beveiligde truckparkeerplaatsen.

Meer veiligheid door truckparking

Met het realiseren van deze extra truckparkings neemt de veiligheid op de weg en in de wijken toe. Vrachtwagenchauffeurs gaan beter uitgerust de weg op en parkeren veel minder vaak noodgedwongen op vluchtstroken, op- en afritten, bedrijventerreinen of in woonwijken. De maatschappelijke overlast zal hierdoor aanzienlijk verminderen.

Logo truckparkingLogo Europese vlag

Verantwoordelijkheid voor deze publicatie ligt bij de provincie Zuid-Holland. De Europese Unie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document.