Feiten, cijfers en kaarten
Staat van Zuid-Holland

Tulpen

Op deze website vindt u feiten, cijfers en kaarten over Zuid-Holland. U heeft toegang tot publicaties, cijfers en kaarten en open data. U kunt ook een zoekopdracht invoeren.

Interactieve atlassen

Eensgezinswoningen bij sloot

De provincie brengt Zuid-Holland op zoveel mogelijke manieren in kaart. Bekijk het overzicht van onze interactieve atlassen en kaarten.

Open data

De overheid en het bedrijfsleven beschikken over grote hoeveelheden informatie. Deze data kunnen een grote economische en maatschappelijke waarde hebben. Open data betekent dat de gegevens vrij beschikbaar en publiek toegankelijk zijn voor iedereen, zonder restricties van copyright of patenten.

De meeste open data van Zuid-Holland kunt u downloaden via het provinciaal georegister of via Staat van Zuid-Holland. Er zijn ook open data die als losse bestanden te downloaden zijn.

Films van vroeger

De provincie beschikt over veel oud en bijzonder filmmateriaal. Zonde om dat achter gesloten deuren te laten liggen. In de loop van 2017 komen er steeds meer films openbaar op onze webpagina Films van vroeger en ons YouTube-kanaal.

Financiële middelen

Bekijk de feiten, cijfers en kaarten over onze financiële middelen in de Staat van Zuid-Holland.

Overzicht gemeenten

Zuid-Holland telt 60 gemeenten.

Meer informatie

Met het contactformulier kunt u bij de provincie gegevens opvragen.