Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 3921-3930
Provinciale Staten (PS) hebben in de vergadering van 27 juni 2018 motie 813 ‘versterking uitvoering vergunningverlening’ met algemene stemmen aangenomen. In de motie verzoeken Provinciale Staten Gedeputeerde Staten (GS) om versterking van de vergunningverlening bij (chemische) bedrijven en het digitaliseren van vergunningen. GS geven in hun reactie op motie 813 aan dat ze vergunningverlening bij zowel de vijf omgevingsdiensten als bij de provincie zelf willen versterken en dat er een programma opgestart wordt om te komen tot digitale vergunningen. Ze geven daarbij tevens aan dat GS al de nodige initiatieven voor versterking van vergunningverlening heeft genomen. GS verzoeken PS om de benodigde financiële middelen beschikbaar te stellen.
9 oktober 2018
De gemeente Korendijk heeft op 26 juli 2018 per brief aan de provincie verzocht handhavend op te treden tegen Klein-Piershil BV in verband met het afsluiten van de Spuiweg en het daarmee in strijd zijn met de wegenvergunning van 14 september 2016 en de omgevingsvergunning van 14 september 2016. De gemeente heeft op 10 september 2018 per brief aanvullende informatie gezonden. Het verzoek tot handhavend optreden tegen Klein-Piershil BV wordt afgewezen, geconstateerd is dat er geen strijdigheid is met de wegen- en omgevingsvergunning en dat er geen grondslag is om handhavend op te treden tegen Klein-Piershil BV.
9 oktober 2018
In Zuid-Holland werken we samen met onze partners aan een veilige en gezonde leefomgeving. Dit doen we onder andere door vooruitstrevend in te zetten op de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH). Door Gedeputeerde Staten is ingezet om de uitvoering van provinciale VTH taken versneld te versterken. Hiervoor is in 2017 een tweejarig programma Impuls VTH gestart. Mede dankzij de inzet vanuit de Impuls lopen wij in Zuid-Holland voorop als het gaat om het verbeteren van de informatievoorziening over VTH en de digitaliseringsopgave. Ook onze aanpak van Zeer Zorgwekkende Stoffen wordt gezien als een voorbeeld voor een landelijke programmatische aanpak. Meer hierover vindt u in de onderliggende brief aan Provinciale Staten
9 oktober 2018
De N213 is als ‘Centrale As’ belangrijk voor de ontsluiting van het Westland. De N213 is zwaar belast en ter hoogte van Naaldwijk is er met name bij de kruising met de Dijkweg sprake van oponthoud. Provincie Zuid-Holland verbetert de doorstroming en de verkeersveiligheid op de N213. Onder andere door de weg te verbreden naar 2x2 rijstroken, aanpassen van de aansluiting van Royal FloraHolland en de herinrichting van de kruising met de Dijkweg. Als gevolg van de verbreding zijn aanpassingen op het terrein van Royal FloraHolland nodig, onder andere aan het gebouw zelf. De overeengekomen afspraken zijn vastgelegd in een Samenwerkingsovereenkomst.
9 oktober 2018
Gedeputeerde Staten hebben een reactieve aanwijzing gegeven op het bestemmingsplan Zwethof 2018 van de gemeente Zoeterwoude. De mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt om woningen te bouwen en om een weg, water, groen en natuur aan te leggen, worden door deze reactieve aanwijzing buiten werking gesteld. De reactieve aanwijzing volgt op het besluit van Provinciale Staten dat dit plan voor woningbouw op deze locatie ruimtelijk niet aanvaardbaar is. Het plan is namelijk groter dan 3 hectare, en dan moet het in het programma Ruimte opgenomen zijn op de 3 hectarekaart. Omdat het plan niet op de 3 hectarekaart staat is het vastgestelde bestemmingsplan strijdig met de verordening Ruimte.
9 oktober 2018
Faunabeheerders in Zuid-Holland voeren onder meer het provinciale ganzenbeleid uit. Hierbij worden zij steeds vaker geconfronteerd met allerlei vormen van agressie. Om de faunabeheerders hierbij te ondersteunen biedt de provincie een training aan over het omgaan met agressie. De-escalerend optreden is namelijk voor alle partijen het beste. De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over de door de provincie aangeboden training. In de beantwoording van deze vragen geven Gedeputeerde Staten aan waarom voor het aanbieden van deze training is gekozen. Het daadwerkelijk optreden tegen uitingen van agressie is geen taak voor de provincie, maar een taak voor de politie.
9 oktober 2018
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland (op 2 oktober) en van Utrecht en Zuid-Holland (op 9 oktober 2018) hebben het ontwerpbesluit vastgesteld voor de wijziging van het Reglement van bestuur voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. De voorgestelde wijzigingen betreffen enkele kleine wijzigingen in de begrenzing van het beheergebied.Het ontwerpbesluit ligt van 11 oktober tot en met 21 november 2018 ter inzage. In deze periode kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen. De Provinciale Staten van de drie provincies zullen daarna een definitief besluit nemen.
9 oktober 2018
De regio Midden-Holland heeft in het kader van een pilot gewerkt aan het opstellen van een Regionale Energie Strategie. Dit heeft onder andere een verkenning en een convenant opgeleverd. De provincie ondertekent dit convenant nu niet. Er worden namelijk concrete locaties voor energieopwekking genoemd die nu nog niet mogelijk zijn in de provinciale regels. In het kader van het Nationaal Klimaatakkoord wordt iedere regio bovendien geacht om in 2019 een formeel bod aan het Rijk te doen. Daarnaast zal het bod namens de regio specifieker en wellicht ambitieuzer moeten zijn. De provincie vindt het daarom waardevoller om de komende tijd met de regio samen te werken aan het opstellen van dit formele bod.
9 oktober 2018
Er zijn statenvragen gesteld door de PvdD, op 11 september 2018, onder nummer 3441,over een baggerdepot en weg in Hellevoetsluis. Met dit schrijven worden de vragen beantwoord. De gemeente Hellevoetsluis heeft een baggerdepot aan laten leggen door de Kramer Group aan de Zwartedijk/N57. Inwoners van het aangrenzend gelegen Westvoorne ondervinden hier volgens deze gemeente gezondheidsklachten van. De gemeente Westvoorne heeft daarom het college van B&W van Hellevoetsluis om opheldering gevraagd. In eerste instantie betreft dit een gemeentelijke aangelegenheid. De gemeenten pakken deze kwestie nu in gezamenlijkheid op met de juiste instanties. De GGD heeft de kwestie beoordeeld en geconcludeerd dat er geen risico’s zijn voor de langere termijn. Het opgewaaide stof heeft mogelijk wel gezorgd voor tijdelijke irritatie.
9 oktober 2018
Gedeputeerde Staten hebben een besluit genomen over de herbenoeming van twee zittende en twee nieuwe leden van de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL). Provinciale Staten nemen 17 oktober 2018 een eigen besluit over deze benoeming. De leden worden na een eensluidend positief besluit benoemd, zo is in het reglement van de PAL vastgelegd. De bekendmaking van de namen van de leden volgt op de website van de PAL zodra die leden persoonlijk op de hoogte zijn gesteld van het besluit. De PAL is een onafhankelijke commissie van externe deskundigen die Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten gevraagd en ongevraagd adviseert over onderwerpen die van invloed zijn op de kwaliteit van de fysieke leefomgeving. Voorbeelden zijn het recente advies over de Duinpolderweg en de Perspectievennota Groene Hart. Daarnaast is de PAL bekend door haar lunchlezingen met externe sprekers, zoals in 2018 Deltacommissaris Wim Kuijken en de Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra.
9 oktober 2018