Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 2051-2060
Gedeputeerde Staten zijn op 2 december 2021 de “Bestuursovereenkomst Samenwerkingsverband Zuidwestelijke Delta 2022-2027” aangegaan met de Provincie Zeeland, Provincie Noord-Brabant, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Scheldestromen, Waterschap Brabantse Delta, Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Minister van Economische zaken en Klimaat. Dit samenwerkingsverband werkt aan opgaven op het vlak van water en klimaatadaptatie. Met deze overeenkomst worden afspraken gemaakt over de capaciteit en middelen voor dit samenwerkingsverband.
30 november 2021
GS van Zuid-Holland hebben ingestemd met de samenwerkingsovereenkomst over de aanbesteding van de inrichting van natuurgebied in de Krimpenerwaard, samen met Stuurgroep Veenweiden Krimpenerwaard, gemeente Krimpenerwaard, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en het Zuid-Hollands Landschap. De inrichting van natuurgebied is nodig om gestelde natuurdoelen en een duurzaam watersysteem te realiseren conform de eerder vastgestelde Gebiedsovereenkomst Veenweiden Krimpenerwaard. In de nieuwe samenwerkingsovereenkomst is afgesproken dat de provincie Zuid-Holland optreedt als aanbestedende dienst.
23 november 2021
De provincie hecht aan gezonde, aantrekkelijke, biodiverse en klimaatbestendige bedrijventerreinen. Gedeputeerde staten steunen daarom het initiatief van het IVN natuureducatie om een LIFE subsidieaanvraag in te dienen in Europa. De LIFE aanvraag is ten behoeve van het realiseren van Tiny Forests in heel Nederland. De provincie zal bij toekenning van de LIFE subsidie vijf Tiny Forests co-financieren op bedrijventerreinen in Zuid-Holland.
23 november 2021
GS besloten om deel te nemen aan de Bouwstroom Haaglanden. Bouwstroom Haaglanden is een initiatief van de woningcorporaties in de regio Haaglanden verenigd in de Sociale Verhuurders Haaglanden (SVH). Het project Bouwstroom Haaglanden zorgt er voor dat tegen aanvaardbare kosten voldoende betaalbare, kwalitatief goede en energiezuinige fabrieksmatig geproduceerde sociale huurwoningen gebouwd worden. De gezamenlijke ambitie is om de bouw van de eerste woningen uit de Bouwstroom Haaglanden in 2022 te starten. Dit betreft een gezamenlijke inkoop van minimaal 2.000 fabrieksmatig geproduceerde woningen, die allen voor 2026 moeten zijn gerealiseerd.
23 november 2021
Provinciale Staten heeft Schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten over de uitbreiding van veehouderijen nabij natuurgebieden (nummer 3791). In de beantwoording op deze vragen legt het college uit dat alle Wnb-vergunningaanvragen altijd worden getoetst aan wettelijke eisen. Alleen als de aanvrager hier aan voldoet, wordt zijn vergunning gewijzigd. Sinds het begin van de stikstofcrisis zijn er 10 aanvragen geweest voor het wijzigen van een Wnb-vergunning nabij een natuurgebied. In alle tien gevallen ging het om intern salderen.
23 november 2021
Alle regio's in Zuid-Holland zijn gevraagd een geactualiseerd woningbouwprogramma bij de provincie in te dienen. Als antwoord op de woningbouwprogramma's van de regio's Rotterdam en Midden-Holland en de gemeente Goeree-Overflakkee worden met dit voorstel aan Gedeputeerde Staten gevraagd de antwoordbrieven vast te stellen. Dit betreffen de eerste drie regio's waarbij de vernieuwde werkwijze is toegepast door onder andere het toepassen van een quickscan.
23 november 2021
De gemeente Westvoorne is het afgelopen jaar actief op zoek is gegaan naar mogelijkheden om het aantal betaalbare woningen in de gemeente uit te breiden om zo te voldoen aan de regionale woningbouwafspraken in het kader van het Meer Evenwicht scenario. De gemeente Westvoorne heeft afgelopen augustus een brief geschreven waarin het college wordt gevraagd om een principeakkoord op een drietal locaties buiten BSD in Rockanje. In deze brief geeft het college hierop een antwoord. Hiermee wordt positief gereageerd op de voorgestelde ontwikkelingen op de locaties Rockanje Noordrand en De Drenkeling fase 3, en de daarmee gepaard gaande verplaatsing van het sportpark naar een locatie buiten BSD. Maar wordt geen toezegging gedaan over de ontwikkeling van een nieuwe 3ha woningbouwlocatie aan de Nieuwe Achterweg vanwege de in de brief genoemde redenen.
23 november 2021
Gedeputeerde Staten hebben de vragen van de CDA fractie over grondverwerving voor aanleg van natuur in de Krimpenerwaard beantwoord. In de beantwoording is aangegeven dat de realisatie van natuur in de Krimpenerwaard een zorgvuldig, langlopend proces is. Hierin werkt de provincie Zuid-Holland samen met gemeente Krimpenerwaard en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Onteigening is het uiterste middel om natuur te realiseren in gebied dat bestemd is voor natuur. Onteigening weten we in het overgrote deel te vermijden door afspraken te maken over minnelijke grondverwerving ofwel zelfrealisatie van natuur door de eigenaren.
23 november 2021
De provincie Zuid-Holland wil onder meer richting gemeenschappelijke regelingen actiever en meer kaderstellend optreden binnen de grenzen die door Provinciale Staten zijn aangegeven. Daarom wordt voor de betreffende zeven gemeenschappelijke regelingen, waarbij de provincie één van de deelnemers is, het (financieel) kader voor de begroting 2023 als uitgangspunt meegegeven inclusief een aantal specifieke aandachtspunten.
23 november 2021
Gedeputeerde Staten hebben de bezwaren van Arkema B.V. te Rotterdam tegen het opleggen van een drietal lasten onder dwangsom ongegrond verklaard. Twee van de drie lasten zijn op een aantal punten nader toegelicht en de begunstigingstermijnen van deze lasten zijn verlengd. Aan Arkema B.V. is op 2 december 2020 een drietal lasten onder dwangsom opgelegd omdat zij de grenswaarde voor de emissie van SO2 afkomstig uit haar ontgeuringsinstallatie overschrijdt en de emissies van bepaalde stoffen afkomstig uit die ontgeuringsinstallatie niet periodiek en/of continu meet. Het bedrijf heeft hiertegen bezwaar gemaakt. De bezwarencommissie heeft geadviseerd de lasten onder dwangsom te handhaven, maar de begunstigingstermijnen van de twee lasten die zien op de meetverplichtingen te verlengen tot 1 augustus 2021, en de omschrijving van een van deze lasten nader te preciseren. Ook is geadviseerd rekening te houden met metingen die zijn verricht in juni 2021. Gedeputeerde Staten hebben dit advies gevolgd.
23 november 2021