Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 2111-2120
Op 13 oktober 2021 hebben Provinciale Staten het initiatiefvoorstel Aanpassing reglementen Zuid-Hollandse waterschappen aangenomen. Dit initiatiefvoorstel beoogt het aantal geborgde zetels bij Hoogheemraadschap van Rijnland, Hoogheemraadschap van Delfland, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Waterschap Rivierenland en Waterschap Hollandse Delta terug te brengen naar het wettelijk minimumaantal van zeven geborgde zetels en overeenkomstig de verdeling tussen de categorieën belanghebbenden te wijzigen. Het voornemen van Provinciale Staten vereist dat de reglementen van de betrokken waterschappen worden gewijzigd. Gedeputeerde Staten hebben de opdracht gekregen om de benodigde procedures op te starten om tot de reglementswijzigingen te kunnen komen. In dit besluit van Gedeputeerde Staten worden de waterschappen conform het bepaalde in artikel 3 van de Waterschapswet uitgenodigd om hun reactie te geven op het besluit van Provinciale Staten, zo ook Waterschap Rivierenland. Waterschap Rivierenland is een interprovinciale waterschap. Zo strekt het beheergebied van dit waterschap zich ook uit over grondgebied van de provincies Gelderland, Utrecht en Noord-Brabant. Omdat voor de wijziging van het reglement van Waterschap Rivierenland de medewerking is vereist van de provincies Gelderland, Utrecht en Noord-Brabant, is ook Gedeputeerde Staten van die provincies gevraagd een reactie te geven op het voornemen het reglement aan te passen.
2 november 2021
Op 13 oktober 2021 hebben Provinciale Staten het initiatiefvoorstel Aanpassing reglementen Zuid-Hollandse waterschappen aangenomen. Dit initiatiefvoorstel beoogt het aantal geborgde zetels bij Hoogheemraadschap van Rijnland, Hoogheemraadschap van Delfland, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Waterschap Rivierenland en Waterschap Hollandse Delta terug te brengen naar het wettelijk minimumaantal van zeven geborgde zetels en overeenkomstig de verdeling tussen de categorieën belanghebbenden te wijzigen. Dit voornemen van Provinciale Staten vereist dat de reglementen van de betrokken waterschappen worden gewijzigd. Gedeputeerde Staten hebben de opdracht gekregen om de benodigde procedures op te starten om tot de reglementswijzigingen te kunnen komen. In dit besluit van Gedeputeerde Staten worden de waterschappen conform het bepaalde in artikel 3 van de Waterschapswet uitgenodigd om hun reactie te geven op het besluit van Provinciale Staten, zo ook Waterschap Hollandse Delta. Bij dit overleg zal tevens aan bod komen het verzoek van het waterschap om het reglement aan te passen overeenkomstig een op 10 maart 2021 door de Verenigde Vergadering aangenomen voorstel om de kostentoedeling met betrekking tot de wegenheffing aan te passen.
2 november 2021
Waterschap Hollandse Delta heeft Gedeputeerde Staten gevraagd een ontheffing te verlenen voor de benoeming van twee externe heemraden. In artikel 41, derde lid, van de Waterschapswet is opgenomen dat de leden van het dagelijks bestuur van het waterschap in beginsel uit de leden van het algemeen bestuur worden benoemd. Gedeputeerde Staten hebben de bevoegdheid het waterschap een ontheffing van voornoemde bepaling te verlenen. Gedeputeerde Staten hebben besloten de ontheffing te verlenen om de benoeming van de heemraden mogelijk te maken, nu aan de verlening daarvan geen bezwaren zijn opgekomen.
2 november 2021
Op 13 oktober 2021 hebben Provinciale Staten het initiatiefvoorstel Aanpassing reglementen Zuid-Hollandse waterschappen aangenomen. Dit initiatiefvoorstel beoogt het aantal geborgde zetels bij Hoogheemraadschap van Rijnland, Hoogheemraadschap van Delfland, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Waterschap Rivierenland en Waterschap Hollandse Delta terug te brengen naar het wettelijk minimumaantal van zeven geborgde zetels en overeenkomstig de verdeling tussen de categorieën belanghebbenden te wijzigen. Dit voornemen van Provinciale Staten vereist dat de reglementen van de betrokken waterschappen worden gewijzigd. Gedeputeerde Staten hebben de opdracht gekregen om de benodigde procedures op te starten om tot de reglementswijzigingen te kunnen komen. In dit besluit van Gedeputeerde Staten worden de waterschappen conform het bepaalde in artikel 3 van de Waterschapswet uitgenodigd om hun reactie te geven op het besluit van Provinciale Staten, zo ook Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.
2 november 2021
Op 13 oktober 2021 hebben Provinciale Staten het initiatiefvoorstel Aanpassing reglementen Zuid-Hollandse waterschappen aangenomen. Dit initiatiefvoorstel beoogt het aantal geborgde zetels bij Hoogheemraadschap van Rijnland, Hoogheemraadschap van Delfland, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Waterschap Rivierenland en Waterschap Hollandse Delta terug te brengen naar het wettelijk minimumaantal van zeven geborgde zetels en overeenkomstig de verdeling tussen de categorieën belanghebbenden te wijzigen. Dit voornemen van Provinciale Staten vereist dat de reglementen van de betrokken waterschappen worden gewijzigd. Gedeputeerde Staten hebben de opdracht gekregen om de benodigde procedures op te starten om tot de reglementswijzigingen te kunnen komen. In dit besluit van Gedeputeerde Staten worden de waterschappen conform het bepaalde in artikel 3 van de Waterschapswet uitgenodigd om hun reactie te geven op het besluit van Provinciale Staten, zo ook Hoogheemraadschap van Delfland.
2 november 2021
Provinciale Staten hebben Gedeputeerde Staten om een overzicht verzocht van door Provinciale Staten aan Gedeputeerde Staten op- of overgedragen bevoegdheden. Met dit overzicht en toezending daarvan aan de Staten, wordt invulling gegeven aan dit verzoek.
2 november 2021
Vanwege de ingestelde Coronamaatregelen door het Rijk, heeft gemeenschappelijke regeling Wegschap Tunnel Dordtse Kil minder inkomsten gegenereerd in het jaar 2020. Via het Interprovinciaal Overleg is voor de gederfde inkomsten een compensatie aangevraagd bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze compensatie is gehonoreerd voor een bedrag van circa € 0,8 mln. Deze middelen zullen via de provincie terugvloeien naar gemeenschappelijke regeling Wegschap Tunnel Dordtse Kil.
2 november 2021
In november 2017 hebben Provinciale Staten via motie 754 Stolk Gedeputeerde Staten verzocht een integrale analyse van de verkeersveiligheid van wegen en fietspaden uit te laten voeren door een externe partij en daarmee een discussie in Provinciale Staten te faciliteren. Aan Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is opdracht verleend voor het ontwikkelen en toepassen van een screeningmethodiek voor provinciale wegen en fietspaden. Met het aanbieden van de onderzoeksresultaten aan Provinciale Staten wordt invulling gegeven aan de motie.
2 november 2021
Gedeputeerde Staten vragen Provinciale Staten te besluiten over een integraal, samenhangend en gedragen maatregelenpakket. Het maatregelenpakket is een oplossing voor een betere bereikbaarheid, leefbaarheid en versterking van de economie in het gebied rondom de Gouwe. Het gaat daarbij om maatregelen voor fietsers, openbaar vervoer, scheepvaart, recreatievaart en wegverkeer. De samenwerkende overheden (gemeenten, waterschap en provincie) in Beter Bereikbaar Gouwe nemen hierover een besluit. De colleges van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen vragen hetzelfde aan hun gemeenteraden.
2 november 2021
Het provinciaal bestuur is na sluiting van een stortplaats verantwoordelijk voor het voorkomen van milieuschade.Om aan die verantwoordelijkheid te voldoen legt de provincie aanslagen nazorgheffing op aan de exploitanten van stortplaatsen. De provincie heeft het provinciaal fonds nazorg gesloten stortplaatsen Zuid-Holland opgericht waarin de nazorgheffingen en behaalde rendementen over die heffingen voldoende (doel)vermogen moeten genereren om aan de eeuwigdurende nazorgverplichtingen te kunnen voldoen.De Regeling provinciaal fonds nazorg gesloten stortplaatsen Zuid Holland 2022 en de Verordening nazorgheffing gesloten stortplaatsen provincie Zuid-Holland vervangen de huidige Verordening provinciaal fonds nazorg gesloten stortplaatsen Zuid-Holland en Verordening nazorgheffing gesloten stortplaatsen provincie Zuid-Holland 2014 waarmee deze onder meer in lijn zijn met de komende Omgevingswet. Bovendien wordt de wijze van meerjarig begroten en de berekeningsmethode van de nazorgheffing gewijzigd. De beleidsregels met betrekking tot uitstel van betaling voor de belastingplichtige in verband met de nazorgheffing stortplaatsen wordt ingetrokken en de bepalingen zijn verwerkt in de Regeling provinciaal fonds nazorg gesloten stortplaatsen Zuid Holland 2022. De Regeling provinciaal fonds nazorg gesloten stortplaatsen Zuid-Holland 2022 en Verordening nazorgheffing gesloten stortplaatsen provincie Zuid-Holland 2022 treden in werking per 1 januari 2022.
2 november 2021