Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 2121-2130
Met dit besluit is besloten om toe te treden tot het Straits Comité. Dit is een samenwerking met Engelse, Franse en Vlaamse regio's. Vanwege de Brexit is het Interreg 2 Zeeën programma beëindigd. Het Straits Comité biedt de mogelijkheid om de bestaande contacten te behouden en organisaties uit dit gebied met elkaar te laten samenwerken.
26 oktober 2021
De gemeenteraadsverkiezingen 2022 staan voor de deur. Een belangrijke gebeurtenis voor de lokale democratie. De afgelopen jaren is het werk van volksvertegenwoordigers en bestuurders steeds lastiger geworden. Gemeenten hebben in de afgelopen jaren meer taken gekregen (bijvoorbeeld jeugdzorg) met minder geld. Ook moeten gemeenten aan de slag met complexe onderwerpen als het klimaat, energie en woningbouw. Met dit aanbod helpen wij de Zuid-Hollandse gemeenten graag met het inwerken van (nieuwe) raadsleden en wethouders.
26 oktober 2021
Gedeputeerde Staten informeren Provinciale Staten over de stand van zaken van het project 'Vervanging van de Steekterbrug' te Alphen aan den Rijn. Tijdens de aanbesteding van dit project is geconstateerd dat de vervanging van een beweegbare brug niet binnen budget kan worden gerealiseerd. Dat geldt ook voor een sterk versoberd ontwerp. Provinciale Staten worden hierover geïnformeerd alsook over het nader onderzoeken van de haalbaarheid van een vaste brug als alternatieve oplossing.
26 oktober 2021
De provincie Zuid-Holland stelt haar eigen Lange Termijn Agenda Omgevingsbeleid (LTA) versie najaar 2021 vast. De LTA bevat de meest actuele informatie van trajecten die op het gebied van het Omgevingsbeleid gaande zijn. De LTA geeft Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten, de ambtelijke organisatie en de externe partners van de provincie Zuid-Holland een overzicht van de trajecten die provincie Zuid-Holland op pakt of steunt. Aan de hand van de LTA is bij de uitvoering duidelijk waar de onderlinge raakvlakken liggen van de verschillende trajecten. Trajecten kunnen dan meer in samenhang (integraal) uitgevoerd.
26 oktober 2021
De provincie werkt mee aan Europese en nationale energiedoelen om de CO2-uitstoot te verminderen en het energieverbruik te reduceren. In Zuid-Holland is veel restwarmte beschikbaar. Ook is de Zuid-Hollandse bodem geschikt voor geothermie. Bij de winning van geothermie in de bebouwde omgeving kan de gewonnen warmte in de zomer niet direct worden afgezet bij gebruikers. Voor het rendabel krijgen van geothermie-installaties in de gebouwde omgeving is het tijdelijk kunnen opslaan van deze warmte cruciaal. Wanneer dit in de ondergrond gebeurt, is het belangrijk om meer inzicht te krijgen in de effecten op bodem en grondwater. Echter, opslag van warmte met temperaturen hoger dan 30°C valt buiten de bestaande kaders van de Waterwet. Op 23 maart 2021 heeft de provincie besloten om enkele ‘pilot-projecten’ te benoemen betreffende midden- en hogere temperatuursystemen. Bij deze projecten wordt uitgebreide monitoring van temperaturen, energiebalans, concentraties en microbiologische activiteit uitgevoerd. De watervergunning voor het Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy’ (RCSG) is voor één van de benoemde pilots.
26 oktober 2021
Aan Provinciale Staten is voorgelegd om in de vergadering van 10 november 2021 te besluiten om de bevriezing van de indexatie los te laten en de Verordening op de heffing van opcenten op de hoofdsom van de motorrijtuigenbelasting als zodanig aan te passen. De heffing op de hoofdsom van de motorrijtuigenbelasting wordt geïndexeerd van 90,4 naar 91,8.
26 oktober 2021
Kansen voor West is het samenwerkingsverband tussen de vier Randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grote steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) dat uitvoering geeft aan het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor landsdeel West. Het Operationeel Programma Kansen voor West 3 is de opvolger van Kansen voor West 2 en focust op de thema’s innovatie en klimaat. Hiertoe worden subsidies verstrekt aan het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden in de regio. De provincie heeft zeggenschap over de inzet van een deel van deze middelen. Na goedkeuring van het Operationeel Programma door de Europese Commissie kunnen deze middelen worden toegekend aan projecten.
26 oktober 2021
Op 12 augustus 2021 is een Wob-verzoek ontvangen waarin documenten uit de MIT- R&D subsidies van Maritime Medical Applications B.V. van de jaren 2017 tot en met 2021 worden opgevraagd. De documenten worden gedeeltelijk openbaar gemaakt. Eén document wordt geweigerd omdat het in zijn geheel uit vertrouwelijk bedrijfs-en fabricagegegevens bestaat.
19 oktober 2021
Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen heeft demissionair minister Hoekstra voornemens uitgesproken afspraken over de zogenaamde “trap op trap af” systematiek van het gemeentefonds niet toe te passen op een groot deel van de Rijksbegroting. De provincie vindt dat ongewenst. Vanuit haar rol als financieel toezichthouder en hoeder van de kwaliteit van het openbaar bestuur, stuurt de provincie Zuid-Holland daarom een brief aan de bij het dossier betrokken Kamerleden. De provincie roept de Kamerleden op het demissionaire kabinet aan te spreken op haar verantwoordelijkheid voor goede interbestuurlijke verhoudingen en het geven van het juiste voorbeeld door het naleven van bestaande afspraken.
14 oktober 2021
Gedeputeerde Staten hebben besloten om € 7.298.290,- extra aan POP-3 subsidies beschikbaar te stellen voor investeringen in het Watersysteem en de (zelf) realisatie van het NNN in de Krimpenerwaard. Met deze extra middelen kan er meer geïnvesteerd worden in de verbetering van de waterkwaliteit, het tegengaan van inundatie en de realisatie van het Natuur Netwerk Nederland. De POP-3 subsidies worden deels gefinancierd uit het Europees Landbouw Fonds voor Plattelands Ontwikkeling (ELFPO): Europa investeert in zijn platteland.
12 oktober 2021