Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 1801-1810
Op 23 juni 2022 vond het Bestuurlijk Overleg Leefomgeving voor landsdeel Zuidwest plaats (BOL ZW). Met deze brief wordt Provinciale Staten geïnformeerd over de regionale inbreng en de uitkomsten van dit overleg. Tijdens het BOL ZW heeft het Rijk ruim 300 miljoen euro toegezegd voor mobiliteitsmaatregelen in de Zuid-Holland voor de ontsluiting van nieuwe woningen. Dit in het kader van de versnellingsafspraken grootschalige woningbouwlocaties. Een voor de regio belangrijk gespreksonderwerp was de schaalsprong OV in relatie tot de verstedelijkingsopgave. Intentie is om hierover tijdens het BO MIRT dat in het najaar van 2022 zal plaatsvinden concrete besluiten te gaan nemen. Verder is tijdens het BOL ingegaan op te beperkte stikstofruimte in Zuid-Holland voor de realisatie van projecten voor woningbouw en infrastructuur en voor verduurzaming van de industrie.
28 juni 2022
In 2022 is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor diverse onderwerpen ter bevordering van een gezonde en beweegvriendelijke leefomgeving in Zuid-Holland. De provincie stelt deze subsidies beschikbaar vanuit de ambities om een aantrekkelijke, gezonde, veilige en concurrerende provincie te zijn, waar mensen met plezier wonen, werken en recreëren. In totaal stelt de provincie € 40.000 aan subsidie beschikbaar voor de promotie van waterrecreatie in de regio's Hollandse Plassen en Hof van Delfland. De subsidiemogelijkheid valt onder de Subsidieregeling groen Zuid-Holland 2016 (Srg). Subsidie kan worden aangevraagd via het provinciale subsidieloket.
28 juni 2022
Dit besluit betreft een antwoordbrief van Gedeputeerde Staten aan de Nederlandse Melkveehouders Vakbond.
28 juni 2022
De provincie Zuid-Holland heeft sinds 2016 samengewerkt met publieke- en private partijen in de uitwerking van het project W2C. Dit project is echter in 2020 opgeheven en overgegaan in het project W2J. In het nieuwe project wordt toegewerkt naar een ander eindproduct en ook de projectpartners zijn veranderd. Het project W2C bestaat dus niet meer en hiermee vervalt het bidbook en de verplichting om de financiële middelen voor het project W2C gereserveerd te houden op de begroting.
28 juni 2022
Het Rijk legt vanuit verschillende nationale programma's structurerende en richtinggevende keuzes vast en geeft deze taakstellend aan de provincie mee. De provincie werkt dit vervolgens samen met partners gebiedsgericht uit. Op 10 juni is de startnotitie Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) verschenen. Provincie Zuid-Holland positioneert de Zuid-Hollands aanpak van het NPLG als een uitvoeringsprogramma ten opzichte van het NOVI, een ander nationaal programma. Daarnaast schetsen we op hoofdlijnen de stappen richting de uitvoeringsorganisatie. Het eerste onderdeel daarvan is een provinciale startnotitie in september.
28 juni 2022
De provincie Zuid-Holland bruist van innovatief ondernemerschap en denkkracht die is nodig voor de transitie naar een circulaire samenleving in 2050. In onze aanpak staan vernieuwersnetwerken en doorbraakprojecten centraal. Bij doorbraakprojecten van ondernemende koplopers gaat het om fundamentele vernieuwing van het huidige systeem met ketensamenwerking die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen. In de praktijk van de afgelopen jaren bleek dat het lastig is om doorbraakprojecten van de grond te krijgen; er is een gat in de innovatiecurve. Daarom is er nu de beleidsnota 'Innovaties in circulaire transities' en de Subsidieregeling circulair Zuid-Holland. Kern van de innovatieaanpak is om bedrijven te verleiden, samenwerking te stimuleren, hiervan te leren en vertalen naar fundamentele vernieuwing. Zo worden de circulaire innovaties verder gebracht. De Subsidieregeling circulair Zuid-Holland omvat drie onderdelen voor subsidiëring: doorbraakprojecten, pilots en coalitievorming in netwerken. De eerste openstelling voor doorbraakprojecten zal in het najaar van 2022 plaatsvinden.
28 juni 2022
Voor de uitvoering van Natura 2000 maatregelen werkt de provincie tot nu toe met meerjarige overeenkomsten met terreinbeherende organisatie. De meeste van deze overeenkomsten zijn in 2021 afgelopen. Met ingang van 2023 wil de provincie gebruik gaan maken van subsidies. Voor het overgangsjaar 2022 wordt de uitvoering van maatregelen geborgd middels opdrachten. De provincie zegt (onder voorwaarden) toe dat de in 2022 gemaakte voorbereidingskosten voor deze maatregelen vanuit het nieuwe subsidie instrumentarium vergoed zullen worden.
28 juni 2022
Aantrekkelijke binnensteden en winkelcentra zijn belangrijk voor het woon- en vestigingsklimaat in Zuid-Holland. Daarnaast is detailhandel belangrijk voor de economie, omdat veel mensen in deze sector werkzaam zijn. Vanwege deze belangen voert de provincie al jaren detailhandelsbeleid. Om de ontwikkelingen in de detailhandel goed in beeld te krijgen, voert de provincie regelmatig Koopstromenonderzoeken (KSO) uit. Eerder dit jaar zijn de resultaten van het Koopstromenonderzoek 2021 (KSO 2021) opgeleverd. Vervolgens is een verdiepende analyse naar de uitkomsten uitgevoerd om te kijken of er op onderdelen misschien beleidswijzigingen nodig zijn. Zowel de uitkomsten van het KSO 2021 als de verdiepende analyse geven aan dat er geen grote beleidswijzigingen nodig zijn. In de Beleidsbrief Detailhandel worden wel enkele kleine actualisaties voorgesteld, om het beleid actueel en toekomstbestendig te houden. Het gaat hierbij om beperkte aanpassing van de detailhandelsstructuur en de regels voor nevenassortiment bij perifere detailhandel en het verbeteren van regionale afstemming.
28 juni 2022
Voor het ontwikkelen en beheren van natuur is het Subsidiestelsel Natuur en Landschap in uitvoering. Onderdeel van dit stelsel is het Natuurbeheerplan. De actuele leefgebieden waarbinnen agrarisch natuurbeheer kan plaatsvinden, natuurbeheertypen en ambitiedoelen zijn vastgesteld in het Natuurbeheerplan. Jaarlijks wordt een Natuurbeheerplan door Gedeputeerde Staten vastgesteld. Gedeputeerde Staten hebben op 15 februari 2022 het Ontwerp Natuurbeheerplan 2023 vastgesteld. Dit ontwerp heeft zes weken ter visie gelegen, er zijn twintig zienswijzen binnen gekomen en verwerkt.
21 juni 2022
Gedeputeerde Staten hebben aan de Minister van LNV een appreciatie over het Nationaal Strategisch Plan GLB (NSP) gezonden. De NSP onderdelen Agrarisch natuur- en landschapsbeheer, investeringen, samenwerking, LEADER en kennis goede mogelijkheden bieden om bij te dragen aan een vitale, duurzame en toekomstbestendige landbouw in Zuid-Holland. Het NSP treedt per 1 januari 2023 in werking en heeft een looptijd tot en met 2027. Gedurende deze periode zal door middel van openstellingsbesluiten bekend worden gemaakt voor welke concrete maatregelen subsidie kan worden verstrekt.
21 juni 2022