Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 1811-1820
Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van de brief van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel waarin de gemeente haar zorgen uit over de (her)huisvesting van een school. Gedeputeerde Staten adviseren de gemeente mogelijkheden voor aanvullende locaties voor de school nader te onderzoeken, zowel binnen als buiten de gemeentegrenzen.
22 maart 2022
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland stellen subsidie beschikbaar ter voorbereiding van het nieuwe LEADER-programma. In totaal kunnen vier gebieden € 20.000 ontvangen. De subsidie is bedoeld voor het oprichten van een Lokale Actiegroep (LAG) en het schrijven van een Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) in 2022. De subsidie wordt verstrekt op volgorde van binnenkomst van de aanvragen en kan worden aangevraagd tot uiterlijk 30 juni 2022 via het provinciale subsidieloket. Met de LOS kan een LAG vervolgens in aanmerking komen voor de subsidie voor de uitvoering van de LOS in de periode 2023 tot en met 2027. LEADER kenmerkt zich als gebiedsgericht instrument met een 'bottum up' werkwijze. In een gebied kunnen publieke en private organisaties met het LEADER instrument samen aan de slag om bij te dragen aan de ontwikkeling van het platteland, klimaat, milieu, water en biodiversiteit. Innovatie, samenwerking en integrale projecten zijn sleutelwoorden voor LEADER. LEADER is per 2023 onderdeel van het Nationaal Strategisch Plan van het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid van Europa (GLB). Europa investeert in zijn platteland.
22 maart 2022
De Provincie Zuid-Holland is verantwoordelijk voor snel, veilig, duurzaam regionaal openbaar vervoer. Hiertoe wordt het zogenoemd R-net uitgerold. De provincie Zuid Holland en haar bestuurlijke partners realiseren daartoe onder meer een (deels vrijliggende) busbaan tussen Leiden en Katwijk. Tijdige realisatie van de busbaan is bovendien van belang om het woningbouwprogramma op Valkenhorst te kunnen realiseren. Voor het tracé van de busbaan langs Valkenhorst en door de Duinvallei tot de Zeeweg in Katwijk wordt daarom provinciaal inpassingsplan (hierna PIP) opgesteld. Dit ruimtelijk besluit maakt de aanleg en het gebruik van deze busbaan mogelijk. De scope van het PIP omvat de gronden die nodig zijn voor de aanleg van de busbaan inclusief bijbehorende voorzieningen.
22 maart 2022
Op 22 april 2020 hebben Provinciale Staten het Beleidskader aanbesteding OV-concessie Zuid-Holland Noord vastgesteld. Hierin staan de beleidsmatige doelstellingen en uitgangspunten voor de aanbesteding van het openbaar vervoer in de regio’s Holland Rijnland en Midden-Holland. Als gevolg van het uitbreken van de COVID-19 pandemie is de voorbereiding van de aanbesteding eind 2020 door GS opgeschort. De startdatum van de nieuwe concessie is daarbij twee jaar uitgesteld naar december 2024. Inmiddels wordt de voorbereiding van de aanbesteding heropgestart. Een behandelvoorstel voor de afdoening van de amendementen en moties die tijdens de behandeling van het beleidskader door Provinciale Staten in 2020 zijn aangenomen, is opgesteld en wordt door GS aan geboden aan PS.
22 maart 2022
Op 5 januari 2022 is een Wob-verzoek ontvangen, waarin gevraagd wordt om openbaarmaking van alle informatie met betrekking tot het personenvervoer over water tussen Rotterdam en de Drechtsteden en binnen de Drechtsteden. GS hebben besloten de gevraagde informatie gedeeltelijk openbaar te maken.
22 maart 2022
Op 13 oktober 2021 hebben Provinciale Staten het initiatiefvoorstel "Aanpassing reglementen Zuid-Hollandse waterschappen" aangenomen. Hierin is het voornemen opgenomen om het aantal geborgde zetels te verminderen naar het wettelijk minimum van zeven en de verdeling over de belanghebbende categorieen opnieuw vast te stellen. Gedeputeerde Staten hebben de opdracht om hiervoor de voorbereidingen te treffen en overeenkomstig artikel 3 van de Waterschapswet het overleg met de betrokken waterschappen te voeren. Het bestuurlijk overleg met Waterschap Hollandse Delta is inmiddels gevoerd. Nu wordt gevolg gegeven aan artikel 4 van de Waterschapswet, waarin is opgenomen dat Gedeputeerde Staten het ontwerpbesluit tot wijziging van het reglement opstellen en ter inzage leggen.
15 maart 2022
D66 heeft vragen gesteld aan GS naar aanleiding van een bericht op de radio 'Strandtenthouders wapenen zich tegen storm Eunice', waarin wordt vermeld dat strandtenthouders bij Kijkduin grote hoeveelheden zand uit de duinen gebruiken om hun strandtenten te beschermen tegen de storm. Het weghalen van grote hoeveelheden zand uit de duinen is zowel vanuit veiligheidsoogpunt als vanuit de natuurdoelen niet zonder meer toegestaan. Uit nader onderzoek is gebleken dat de betreffende strandtenthouders geen zand uit de duinen, maar zand van het strand hebben gebruikt. Nadere acties van de provincie zijn daarom niet nodig.
15 maart 2022
In een verstedelijkte provincie als Zuid-Holland is voldoende groen om te kunnen ontspannen van groot belang. Daarom hebben provincie en gemeenten de afgelopen jaren nieuwe recreatiegebieden aangelegd in het kader van het programma Recreatie om de Stad (Rods). Het Rods-programma is onlangs geëvalueerd. Er zijn 13 nieuwe recreatiegebieden bijgekomen; deze zijn voor het grootste deel afgerond. In totaal is er 2.675 ha gerealiseerd, waarbij een provinciale bijdrage is verantwoord van ca. 126 miljoen euro. Door het uitgevoerde Rods-programma is het areaal aan recreatiegebieden in Zuid-Holland met ongeveer 20 procent toegenomen. Uit de evaluatie blijkt dat de Rods-gebieden, net als andere groengebieden, een belangrijke rol spelen bij het opvangen van de toegenomen behoefte om te wandelen, die is ontstaan als gevolg van onder meer de coronapandemie. De provincie verwacht in de toekomst een verdere toename van recreanten in het groen en denkt na over mogelijkheden om de drukte op te vangen. Recreatiegebieden die eenmaal gereed zijn, draagt de provincie het liefst in eigendom en beheer over aan gemeenten. Het afgelopen jaar zijn Oosterduinse Meer, Wandelbos Laakweg en de Louisa- en Cannemanspolder overgedragen aan respectievelijk de gemeenten Noordwijk, Pijnacker-Nootdorp en Dordrecht.
15 maart 2022
Het college van Gedeputeerde Staten heeft antwoord gegeven op Statenvragen, over een snelfietsroute in Moordrecht. Van het aangedragen voorstel is momenteel bekend dat de meerkosten ruim 3,1 mln euro bedragen. Onderzoek is nodig om meer inzicht in de uitvoerbaarheid van dit alternatief te kunnen geven.
15 maart 2022
Gedeputeerde Staten heeft op 8 februari 2022 het faunabeheerplan meeuwen havengebieden goedgekeurd voor de periode van 8 februari 2022 tot en met 31 januari 2027. Door een verschrijving in periode van goedkeuring is het plan niet voor de gebruikelijke zes jaar, maar voor vijf jaar goedgekeurd. Om dit te herstellen heeft Gedeputeerde Staten een herstelbesluit genomen met daarin de aangepaste datum en het faunabeheerplan meeuwen havengebieden goedgekeurd voor de periode van 8 februari 2022 tot en met 31 januari 2028.
15 maart 2022