Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 221-230
Het provinciale Fietsplan ‘Samen verder fietsen’ is in 2016 vastgesteld en loopt tot en met 2025. Elke twee jaar wordt het Fietsplan tussentijds geëvalueerd. Deze Tussenevaluatie 2024 is daarmee de laatste tussenevaluatie van het huidige Fietsplan en focust zich op de jaren 2022 en 2023. Er zijn in deze periode verschillende projecten opgeleverd en er is veel data verzameld ten behoeve van het verbeteren van het eigen fietsbeleid en dat van andere wegbeheerders. De tussenevaluatie sluit af met aanbevelingen aangaande resterende opgave.
10 december 2024
Provinciale Staten hebben bij de begroting van het jaar 2025 het plafond voor de subsidieregeling Zonnig Zuid-Holland vastgesteld. Het subsidieplafond wordt verhoogd met EUR 1.500.000. Met het besluit wat nu aan Gedeputeerde Staten voorligt, wordt de regeling Zonnig Zuid-Holland verlengd met ingang van 1 januari 2025. De regeling loopt vervolgens door tot 1 januari 2028, of eindigt eerder, als voor die tijd het plafond bereikt is.
10 december 2024
Aan Provinciale Staten wordt gevraagd het Uitvoeringsbesluit te nemen voor het project Verkeersveiligheidsmaatregelen traject N214 A en B in de gemeente Molenlanden en krediet vrij te geven voor de uitvoering. Het gevraagde besluit heeft betrekking op de functionele verbeteringen aan de N214A (van de N3 tot de N216) en de N214B (van de N216 tot de A27) over een lengte van circa 20 km. Kruispunten, rotondes en fietspaden worden aangepast voor verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming en langs de wegvakken komt bermverharding ter verhoging van de verkeersveiligheid. De functionele verbeteringen worden gecombineerd met groot onderhoud aan de N214. Dit onderhoud betreft onder andere het aanbrengen van nieuw asfalt en het herstellen van de verkanting voor een betere afwatering en verkeersveiligheid. Bruggen, duikers en watergangen worden zodanig aangepast dat er betere verbindingen voor dieren, zoals de otter, ontstaan. Op diverse plaatsen langs de N214 worden streekeigen bomen en bosschages geplant. Het project wordt integraal voorbereid met het project kruispunt N214/N216 waarvoor het uitvoeringsbesluit reeds door Provinciale Staten is genomen.
10 december 2024
Waterschap Rivierenland is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van regionale waterkeringen in het gebied Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Een eerste deelproject kadeversterking vindt plaats aan de Kortlandsche kade in Alblasserdam. De maatregelen zijn voorzien in een gebied dat gedeeltelijk is aangemerkt als Natuurnetwerk Nederland. Omdat de ontwikkeling niet past binnen de regels van de Zuid-Hollandse Omgevingsverordening is door het waterschap ontheffing aangevraagd. Om de kadeversterking alsnog mogelijk te maken verlenen Gedeputeerde Staten ontheffing van de regels.
3 december 2024
Samen met het ministerie van Economische Zaken (EZ) stimuleren we met de subsidieregeling MIT het innovatief mkb in de regio. De subsidie is bedoeld om innovatieve producten naar de markt of verder te brengen. Met deze subsidieregeling stimuleren de transitie naar een duurzame, digitale en inclusieve economie. Doordat bedrijven met hun projecten een grotere bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen als voedselveiligheid, duurzame energie, robotisering, logistieke ketens en gezondheidszorg. Sinds 2015 geven wij uitvoering aan de Subsidieregeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) Zuid-Holland. Destijds is er een vervaldatum voor de regeling geformuleerd die nu niet meer passend is. Om de reeds verleende (meerjarige) subsidieprojecten te kunnen afhandelen en de toekomstige subsidieprojecten (begroting 2024 en 2025) te kunnen verlenen is het nodig om de vervaldatum te verlengen. Met die reden wordt in artikel 6.5 ’31 december 2024’ vervangen door ’31 december 2030’.
3 december 2024
De SP heeft op 23 oktober 2024 Statenvragen gesteld naar de rituitval in het openbaar vervoer en de hoogte van boetes die de provincie oplegt. In de beantwoording wordt onder meer ingegaan op de recente cijfers van rituitval en wordt toegelicht hoe de provincie komt tot de hoogte van boetes.
3 december 2024
Aan Provinciale Staten is voorgelegd om de legesverordening infrastructuur Zuid-Holland 2025 vast te stellen met ingang van 1 januari 2025. De legesverordening infrastructuur 2025 is herberekend en verduidelijkt. Tevens wordt geadviseerd om de verordening vast te stellen met gewijzigde tarieven.
3 december 2024
Aan Provinciale Staten is voorgelegd om de legesverordening natuur Zuid-Holland 2025 vast te stellen met ingang van 1 januari 2025. De legesverordening natuur 2025 is herberekend en verduidelijkt en geadviseerd wordt om de verordening vast te stellen met gewijzigde tarieven.
3 december 2024
Door Gedeputeerde Staten zijn vragen beantwoord die door de fractie van de SP zijn gesteld over hoe het staat met de introductie van elektrische bussen door Qbuzz bij de start van de nieuwe OV-concessie Zuid-Holland Noord per 15 december aanstaande. Ook worden vragen beantwoord over hoe het staat met het behalen van de ambities ten aanzien van de introductie van zero-emissiebusvoer in alle OV-concessies van de Provincie Zuid-Holland.
3 december 2024
Gedeputeerde Staten stemmen in met het nationaal Meerjarenprogramma Infrastructuur Energie en Klimaat (nMIEK) advies ‘Vlottrekken warmte in Zuid-Holland’. Het advies is door kwartiermaker Tjerk Wagenaar op 5 november aangeboden aan bestuurders van gemeenten, provincie en Rijk en levert bouwstenen op voor versnelling en realisatie van collectieve warmtesystemen in Zuid-Holland. Het nMIEK advies beschrijft een gestructureerde aanpak met samenhangende adviezen aan het Rijk, gemeenten en provincie. De provincie Zuid-Holland speelt een sleutelrol als het gaat om de warmtetransitie: 50% van de warmtevraag en warmteaanbod speelt zich af in onze provincie en warmte is ongeveer 80% van het energieverbruik in de glastuinbouw en gebouwde omgeving. GS zetten de stap om Provinciale Staten middels een brief te informeren over het nMIEK advies. Voor de verdere inhoud van het advies verwijzen wij u graag naar het advies in de bijlage.
3 december 2024