Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 4081-4090
Bij de Waterverordening Zuid-Holland behoren kaarten waarop veiligheidsnormen voor de regionale waterkeringen zijn opgenomen. De waterschappen toetsen periodiek of de regionale keringen aan de veiligheidsnormen voldoen. Keringen die niet aan de veiligheidsnormen voldoen worden door de waterschappen verbeterd. Met enige regelmaat is actualisering van de kaarten regionale keringen nodig. Thans worden de kaarten voor het Hoogheemraadschap van Delfland en het Waterschap Hollandse Delta geactualiseerd. Er worden:- Een aantal regionale keringen toegevoegd op de kaart;- Een aantal regionale keringen van de kaart gehaald;- Bij de Binnenbedijkte Maas (deelgebied Hoeksche Waard) wordt de veiligheidsklasse bij een aantal trajecten aangepast.In verband met de ruimtelijke doorwerking worden de wijzigingen ook doorgevoerd op kaart 11 bij de Verordening ruimte 2014.
13 februari 2018
In deze brief worden Provinciale Staten (PS) geïnformeerd over de aanpak van het zogenaamde ‘alertheidsbudget’. In de Begroting 2018 is hiervoor zowel in 2018 als 2019 € 5 mln euro gereserveerd (€ 10 mln totaal). Om te bepalen of voorstellen gedekt kunnen worden uit het alertheidsbudget hanteren Gedeputeerde Staten (GS) een afwegingskader. Dat sturen zij in deze brief ter informatie naar PS. Voorstellen die GS willen dekken uit het alertheidsbudget zullen in de loop van 2018 en 2019 ter vaststelling voorgelegd worden aan PS. De criteria die GS hanteren zijn: aansluiting op coalitieakkoord, urgentie, regionaal draagvlak, financiële dekking, meerwaardevanProvincie Zuid-Holland (PZH), meerwaardevoorPZH en tot slot tijdig effect. In de GS-brief zijn de criteria van het afwegingskader toegelicht.
13 februari 2018
De provincie stemt in met het procesvoorstel van de regio Rotterdam om tot een passend aanbod voor de doelgroepen voor sociale woningen te komen die voldoende zijn gespreid in de regio. Hiermee komt de regio tegemoet aan hetgeen de provincie aan de regio heeft gevraagd bij de beoordeling van de regionale woonvisie. De regio is daarmee op weg naar nieuwe woningmarktafspraken, wat perspectief biedt op volledige aanvaarding van de regionale woonvisie.
13 februari 2018
De 8e Voortgangsrapportage Luchtkwaliteit geeft de stand van zaken over de ontwikkeling van de luchtkwaliteit en de maatregelen die de provincie neemt ter verbetering van de luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit in Zuid-Holland verbetert gestaag. Volgens de landelijke monitoring voldoet fijn stof al een aantal jaren aan de wettelijke grenswaarde. Voor stikstofdioxide is het doel in 2016 bijna bereikt. De rapportage geeft een overzicht van alle maatregelen die de provincie neemt ter verbetering van de luchtkwaliteit, samen met externe partijen. Tevens wordt in deze rapportage inzicht gegeven in de verhouding van de wettelijke normen versus de WHO-advieswaarden. In antwoord op een motie van Provinciale Staten om kort beleidsmogelijkheden ter verbetering van de luchtkwaliteit in de komende jaren te verkennen zien wij drie opties, twee gericht op maatregelen en één op de werkwijze:1. Bij de energietransitie sturen op maatregelen die bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit2. Bevorderen en versnellen van nul-emissie vervoer over weg en water3. Samenwerken met het Rijk, gemeenten en de EU om deze doelen te verwezenlijkenDeze punten worden onder de aandacht gebracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in het kader van het nieuwe Nationale Actieprogramma Luchtkwaliteit dat eind 2018 aan de Tweede Kamer zal worden toegezonden.
13 februari 2018
Gedeputeerde Staten stemmen in met de door het Interprovinciaal Overleg (IPO) te ondertekenen Interbestuurlijk Programma. Het Rijk en de koepels van de provincies, gemeenten en waterschappen willen de samenwerking versterken en hebben daarvoor in het Interbestuurlijk Programma afspraken gemaakt. Het doel van het Interbestuurlijk Programma is het gezamenlijk oppakken van een aantal maatschappelijke opgaven in Nederland. Het betreft opgaven die spelen op meerdere schaalniveaus waarvan de oplossingen niet liggen op één schaalniveau. De ondertekening van het Interbestuurlijk Programma op 14 februari 2018 markeert de start van een gezamenlijk proces waarmee de opgaven worden uitgewerkt en geconcretiseerd. In de verdere uitwerking zullen ook afspraken worden gemaakt over de financiële inzet van betrokken partijen.
13 februari 2018
Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarop Gedeputeerde Staten nu per brief reageren. Gedeputeerde Staten sturen al enkele jaren op de intensivering van de Zuid-Hollandse kennisontwikkeling. Dit middels het stimuleren van de ontwikkeling van een fysieke Energiecampus ten behoeve van versterking en versnelling van de (Zuid-Hollandse)energietransitie. In de behandelbrief aan Provinciale Staten worden zeven concrete acties verder beschreven, waarin onderzoek, opleiding en experimenteren centraal staan.
13 februari 2018
De provincie wil in de Krimpenerwaard het proces rond het gebiedsinitiatief, dat leidde tot de "Strategische Visie Krimpenerwaard" verder brengen door het ondersteunen van het vervolgtraject, een verkenning ten einde te komen tot duidelijke prioriteiten en focus om een strategische agenda op te stellen met het gebied. Aan Provinciale Staten (PS) wordt gevraagd om in te stemmen met het voornemen van Gedeputeerde Staten (GS) om een bijdrage te leveren aan de proceskosten aan het team van de verkenner Krimpenerwaard, mevrouw Sybilla Dekker. Deze verkenning betreft een brede gebiedsgerichte consultatie met inachtname van alle betrokken beleidsthema's, van alle belanghebbende overheden, organisaties en burgers in de Krimpenerwaard. Dit traject is opgestart op initiatief van de provincie en beide betrokken gemeenten (Krimpenerwaard en Krimpen aan den lJssel), als vervolgstap op het gebiedsinitiatief geleid door mevrouw Riek Bakker, dat heeft geleid tot de publicatie van de "Strategische Visie Krimpenerwaard". Het biedt de betrokken overheden hiermee de gelegenheid om indringender betrokken te raken en hun rollen te pakken waar nodig. Een planning en verantwoording van de voorziene kosten in dit traject is bijgevoegd. PS zijn in het voortraject betrokken en geïnformeerd, met name in een zitting van de Algemene Statencommissie met het team van de verkenner op 7-2-2018.
13 februari 2018
Gedeputeerde Staten hebben de beantwoording van de statenvragen over subsidie vanuit het Maatregelenpakket Erfgoedlijnen 2017 aan Stichting Leefwerf de Biesbosch in Dordrecht vastgesteld. De PvdA en D66 hebben de vragen gesteld naar aanleiding van het feit dat het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht aangeeft de benodigde garantie voor tien ligplaatsen niet of nog niet te kunnen geven aan dit Burgerinitiatief. De vragen hebben betrekking op de provinciale voorwaarden, het vervallen van de subsidie en mogelijk uitstel. In de beantwoording is aangegeven dat de gemeente helaas geen mogelijkheid ziet om dit initiatief met een haalbare exploitatie uitvoerbaar te maken. Verder uitstel van het project is niet meer mogelijk, aangezien de activiteiten waarvoor subsidie wordt verleend dienen aan te vangen vóór 31 december van het jaar waarvoor subisidie wordt verstrekt. De aanvrager is vrij om zijn project opnieuw voor te leggen aan de erfgoedtafel Waterdriehoek om zo in aanmerking te komen voor het Maatregelenpakket Erfgoedlijnen 2019. Het is aan de erfgoedtafel om te besluiten of zij het project opnieuw wil voordragen om opgenomen te worden in het Maatregelenpakket 2019.
13 februari 2018
Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de schriftelijke vragen van de PVV over gasboringen in Zuid-Holland vastgesteld. Gedeputeerde Staten geven in de antwoorden aan dat bij de bespreking van het behandelvoorstel voor motie 730 over gaswinning bewoond gebied in de commissie Ruimte en Leefomgeving op 17 januari 2018 is geconcludeerd dat er geen verdere actie nodig is.
13 februari 2018
Gedeputeerde Staten hebben de beantwoording van de Statenvragen nummer 3365 van D66 met betrekking tot Fietsbrug Westergouwe-Sluiseiland vastgesteld. Het gaat daarbij onder meer om de vraag wanneer deze nieuwe fietsverbinding kan worden opengesteld. Gedeputeerde Staten geven aan dat de vervanging van het huidige langsliggende fietspad door de nieuwe fietsverbinding in oktober 2018 kan worden afgerond.
13 februari 2018