Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 4091-4100
De provincie verstrekt de gemeente Vlaardingen € 110.000,00 subsidie om een publieksmanifestatie rond de herdenking van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen mogelijk te maken. Met het geld wordt een zogenaamd middeleeuws legerkamp ingericht voor participanten uit binnen- en buitenland die een bijdrage leveren aan het herbeleven van de Slag bij Vlaardingen in de zomer van 2018. Honderden re-enactors uit heel Europa komen dan naar Vlaardingen om hun kampement in de Vlaardingse Broekpolder op te slaan, waarmee het middeleeuwse ‘Flardinga’ weer tot leven komt. Het hoogtepunt zal de opvoering van de Slag bij Vlaardingen zijn. Met honderden re-enactors is het de grootste opvoering ooit van een middeleeuwse slag in Nederland. Hiermee zal op een boeiende en levendige wijze het verhaal over de slag en het verband met het Ontstaan van Holland verteld worden. Deze manifestatie is een hoogtepunt in het provinciale programma rond het thema ‘Ontstaan van Holland’ 1000 - 1300 dat bestaat uit meerdere evenementen, onderzoek en publieksactiviteiten.
6 februari 2018
Gedeputeerde Staten hebben besloten de ‘Samenwerkingsovereenkomst Drechtsteden Energieneutraal 2050’ en de ‘Samenwerkingsagenda 2018 Drechtsteden Energieneutraal 2050’ aan te gaan. De regio Drechtsteden heeft de afgelopen anderhalf jaar als pilotgebied gefungeerd onder de landelijke Green Deal ‘Pilots Regionale Energiestrategieën’. De regio is akkoord met de gezamenlijke strategie. De samenwerkingsovereenkomst is bedoeld om afspraken te maken over de samenwerking en de agenda voor 2018 en verder. De partijen die meedoen zijn o.a. gemeentes, energiecoöperaties, HVC, woningcorporaties, waterschappen, woningbouwverenigingen, de Rabobank, Stedin Netbeheer en de Duurzaamheidsfabriek. De Provincie Zuid-Holland draagt financieel o.a. bij aan de versterking van het regionaal energieloket en de inzet van een regionale energieregisseur. De partijen maken afspraken over het Van Aardgas Los gaan, energiebesparing, uitfaseren van benzine en het opwekken van duurzame energie.
6 februari 2018
Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van de tussenevaluatie van het Uitvoeringsprogramma Externe Veiligheid 2015 - 2018 en ter informatie aangeboden aan Provinciale Staten, zoals in de Statencommissie Verkeer & Milieu is toegezegd. Uit de tussenevaluatie blijkt dat de provincie op koers ligt wat betreft de invulling van eigen wettelijke taken. Tegelijkertijd vraagt de ambitie die uit het programma volgt nog wel inspanningen van onder meer gemeenten om doelen te realiseren. En tenslotte liggen er kansen om externe veiligheid nadrukkelijker te positioneren bij nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld de voorbereiding op de Omgevingswet. Gedeputeerde Staten nemen de aanbevelingen uit de rapportage over om het komende jaar gericht te werken aan de resterende opgaven uit het Uitvoeringsprogramma. Hierbij zal in het bijzonder aandacht zijn voor de ontwikkeling van omgevingsvisies bij gemeenten en het in beeld brengen van de mogelijkheden van het zogenaamde aandachtsgebiedenbeleid, zoals door het rijk wordt ontwikkeld, voor Zuid-Holland. Ook zal aandacht zijn voor het vroegtijdig inbrengen van de expertise op het gebied van externe veiligheid bij ontwerp- en besluitvormingsprocessen rondom de fysieke leefomgeving.
6 februari 2018
De provincie is gestopt met het publiceren van kennisgevingen in huis-aan-huisbladen en heeft inwoners hierover in de afgelopen maanden geïnformeerd middels advertenties. Provinciale kennisgevingen worden met ingang van 1 januari 2018 alleen nog digitaal gepubliceerd over overheid.nl. GroenLinks, 50PLUS en Partij van de Dieren hebben hierover schriftelijke vragen gesteld. Gedeputeerde Staten geven in hun antwoord aan sinds de invoering van het digitaal publiceren van kennisgevingen in januari 2015 geen signalen te hebben ontvangen dat inwoners moeite ondervinden met het raadplegen van de kennisgevingen op overheid.nl. Ook naar aanleiding van de advertentiecampagne hebben zich geen inwoners gemeld die de kennisgevingen niet meer kunnen raadplegen. Gedeputeerde Staten constateren dat het digitaal publiceren van kennisgevingen niet tot problemen leidt. Mochten zich in de toekomst toch in individuele casus problemen voordoen, dan zullen Gedeputeerde Staten voor de betrokkene maatwerk bieden. Van alle Nederlanders heeft 97,1% toegang tot internet, bij de groep 65+ is dat 88,3% (bron: CBS 2017). Voor degenen die toegang hebben tot internet, heeft het digitaal publiceren van kennisgevingen voordelen. Alle kennisgevingen van de verschillende overheden staan bij elkaar en met de e-mailservice op overheid.nl kunnen alle gewenste kennisgevingen actief worden toegezonden.
6 februari 2018
De PvdD heeft schriftelijke vragen gesteld over een op Facebook gepubliceerd filmpje van een jager. Op dit filmpje zou te zien zijn dat het handelen van de jager leidt tot onnodig lijden bij één of meer wilde eend(en). Gedeputeerde Staten hebben deze vragen beantwoord. In het antwoord is aangegeven dat de filmbeelden onvoldoende aanleiding geven om te oordelen dat er sprake is van verwijtbaar handelen.
30 januari 2018
Provinciale Staten hebben besloten de boekjaarsubsidie per 30 juni 2017 aan het Tympaan Instituut te beëindigen. In het kader van de subsidievoorwaarden heeft Tympaan Instituut het jaarverslag en de jaarrekening voor de periode 1 januari tot en met 30 juni 2017 ingezonden. Tympaan Instituut heeft de activiteiten conform het werkplan 2017 uitgevoerd. De boekjaarsubsidie is vastgesteld op het bedrag van maximaal € 837.520,00.
30 januari 2018
GS hebben hun antwoorden op Statenvragen ‘Sociale problematiek boeren door schaalvergroting’ vastgesteld. Deze vragen zijn afkomstig van de PvdD.
30 januari 2018
Gedeputeerde Staten hebben de beantwoording van de Statenvragen 3355 van de VVD inzake een interview met de NS-topman in de Volkskrant over onder andere regionale spoorlijnen vastgesteld. Gedeputeerde Staten geven desgevraagd aan dat NS niet mede heeft ingeschreven op de aanbesteding door de Provincie van de openbaar vervoerconcessie Drechtsteden – Alblasserwaard – Vijfheerenlanden. De Merwedelingelijn maakt deel uit van deze concessie. NS heeft aangegeven dat topman Van Boxtel op dit punt in de media verkeerd is geciteerd daar waar het de Merwedelingelijn betreft. Tevens wordt in de beantwoording verwezen naar het door NS zelf geformuleerde en op de eigen website geplaatste standpunt ten aanzien van deelname aan aanbestedingen van regionale lijnen.
30 januari 2018
Ten noordoosten van Gouda ligt een landschappelijk fraai gebied met plassen en veenweiden. Delen van het gebied zijn vanwege het grote belang voor overwinterende eenden en zwanen aangewezen als Natura 2000-gebied met de naam Broekvelden, Vettenbroek en Polder Stein. In het ontwerpbeheerplan is uitgewerkt welke maatregelen er genomen moeten worden om de natuur te behouden en te verbeteren. Verder is de beschrijving en toetsing van het huidige gebruik in en rondom het gebied geactualiseerd. De conclusie is dat alle huidige gebruik kan worden voortgezet. Het nieuwe beheerplan is een vervolg op het huidige beheerplan, dat sinds 2012 van kracht is. Na vaststelling door Gedeputeerde Staten wordt het ontwerpbeheerplan ter inzage gelegd.
23 januari 2018
De gemeente Brielle wil op de locatie N57 Entree Noord 6 tot 9 MW aan windenergie realiseren. De provincie is normaliter bevoegd gezag voor het verlenen van de omgevingsvergunning, maar kan op grond van de Electriciteitswet die bevoegdheid overdragen aan de gemeente. Daarvan maken Gedeputeerde Staten nu gebruik, waardoor de gemeente de benodigde procedures zelf kan afhandelen. Dit wordt vastgelegd in een overeenkomst tussen gemeente en provincie.
23 januari 2018