Huidig aanbodIn het concessiegebied rijden bussen en treinen. Lees hieronder de soorten vervoer.

  • Streekbus (streekBuzz): de streekbus verzorgt het vervoer tussen de verschillende steden en dorpen. Kijk voor de actuele dienstregeling op: qbuzz.nl/dmg/
  • Stadsbus (stadzBuzz): In Dordrecht en Gorinchem wordt het lokale vervoer uitgevoerd met de stadsbus. Kijk voor de actuele dienstregeling op: qbuzz.nl/dmg
  • Buurtbussen: een aantal verbindingen trekt onvoldoende reizigers om de inzet van een streekbus te rechtvaardigen. De buurtbus wordt bestuurd door vrijwilligers; dit maakt het mogelijk om ook in kleinere plaatsen en buurtschappen een vorm van openbaar vervoer aan te bieden.
  • R-net en snelbus (snelBuzz): In de regio Drechtsteden – Molenlanden - Gorinchem zijn er 3 R-netbusverbindingen en 4 hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) verbindingen, met Qbuzz als vervoerder. Deze snelle busverbindingen dragen bij aan de bereikbaarheid van de provincie en bieden reizigers de zekerheid van het reizen met R-net. Kijk voor de actuele dienstregeling op: de website van Qbuzz.

Wij willen dat iedereen in Zuid-Holland op een snelle, veilige en duurzame manier van deur-tot-deur kan reizen. Daarom verbeteren we de bereikbaarheid en investeren we in alle vormen van vervoer. Bijzonder trots zijn we op R-net: het kwaliteitsmerk voor openbaar vervoer in de Randstad. R-net herken je aan de rood-grijze bussen, trams, metro’s en treinen.

Naast de bussen van Qbuzz rijden er in DMG ook bussen van andere vervoerders. Deze bussen rijden vooral naar gebieden buiten de regio DMG. Meer informatie vindt u op www.connexxion.nl  en www.arriva.nl .

Kijk voor meer informatie over de R-net bussen op https://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/verkeer-vervoer/openbaar-vervoer/r-net/buslijn-drechtsteden-molenlanden-gorinchem/.

  • MerwedeLingelijn: Qbuzz verzorgt het trein- en busvervoer in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. Alle treinen van de MerwedeLingelijn worden omgebouwd naar en uitgerust in de herkenbare rood-grijze R-netstijl. Dat betekent nieuwe comfortabele stoelen, USB-aansluitingen en snellere wifi.

Er is niet standaard op elke trein een steward aanwezig. Op rustige moment kan het voorkomen dat je geen steward aantreft.

Voor hulp nodig tijdens de reis kunt u gebruik maken van reisbegeleiding. U kunt reisbegeleiding tot 2 uur van tevoren aanvragen bij de Qbuzz klantenservice op telefoonnummer 09007289965. Er wordt er dan voor gezorgd dat er een steward aanwezig is op het moment dat u wilt reizen. De steward kan u helpen met bijvoorbeeld de trein in en uit komen met een rolstoel.

De fiets mag nog steeds gratis mee in de R-net MerwedeLingelijn. Er mogen maximaal 12 fietsen mee en deze moeten binnen de blauwe lijnen staan. Is het vak vol en wilt u toch de fiets meenemen? Pak dan een trein later.

Naast de MLL rijden in de regio ook diverse NS treinen op meerdere trajecten. Kijk voor meer informatie op www.ns.nl