Personenvervoer over water
Personenvervoer over water: een volwaardig vervoersalternatief. Met een snelle verbinding over water van en naar je werk, school of een toeristische attractie; personenvervoer over water kan echt een volwaardig alternatief voor de auto of voor andere vormen van openbaar vervoer zijn. Vooral wanneer een route over land voor een langere reistijd zorgt. Daarnaast draagt personenvervoer over water bij aan het verminderen van files op de weg en drukte op het spoor. Bovendien: de eigen fiets kan gratis mee!

OV-klantenbarometer 2020 pakt goed uit voor Zuid-Holland

De OV-klantenbarometer geeft met 107.631 ingevulde vragenlijsten inzicht in hoe reizigers al het openbaar vervoer in Nederland waarderen. De reizigersoordelen zijn over het gehele jaar verzameld met de OV-Klantenbarometer, hét klanttevredenheidsonderzoek in het openbaar vervoer.

Over het algemeen scoort het openbaar vervoer, waar de provincie Zuid-Holland voor verantwoordelijk is, goed in de klantenbarometer. Twee concessies belanden in de landelijke top 10: Waterbus op plaats 2 en Zuid-Holland Noord op plaats 6.

U vindt alle uitslagen, tabellen en uitleg over de klantenbarometer OV op de website www.ovklantenbarometer.nl.

Waterbus

De Waterbus, uitgevoerd door vervoerder Aquabus, krijgt de hoogste beoordeling van alle vervoerders in Nederland. Reizigers waarderen deze dienst gemiddeld met een 8,4. We zien hierin een opvallend grote tevredenheid over de stiptheid van deze dienst ten opzichte van voorgaande jaren.