Buslijnen Drechtsteden - Molenlanden - Gorinchem
R-net afbeelding N-weg

In de regio Drechtsteden – Molenlanden - Gorinchem zijn er 3 R-netbusverbindingen en 4 hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) verbindingen, met Qbuzz als vervoerder. Deze busverbindingen dragen bij aan de bereikbaarheid van de provincie en bieden reizigers de zekerheid van het reizen met R-net. Kijk voor de actuele dienstregeling op: de website van Qbuzz.

Als provincie vinden we het belangrijk dat iedereen snel, veilig en duurzaam van A naar B kan reizen. Daarom investeren we in alle vormen van vervoer, waaronder R-net, en kijken we per locatie welke vervoersmiddelen het best aansluiten op de behoeften van reizigers.

Planning

Er zijn geplande werkzaamheden aan bushaltes in de regio Drechtsteden – Molenlanden - Gorinchem:

  • Dit jaar worden er 40 bestaande bushaltes, waaronder de HOV- en R-netlijnen haltes, ge-upgrade naar R-net kwaliteit. De provincie voert op dit moment gesprekken met gemeenten over de mogelijkheden. T.z.t. plaatsen wij hier een overzicht van informatieavonden per gemeente.

Contact

Meer informatie over het openbaar vervoer in de regio DMG is te vinden op de website van Qbuzz. Vragen over R-net ontvangen we graag via: rnet@pzh.nl.