Buslijnen Drechtsteden - Molenlanden - GorinchemR-net afbeelding N-weg

In de regio Drechtsteden – Molenlanden - Gorinchem zijn er 3 R-netbusverbindingen en 4 hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) verbindingen, met Qbuzz als vervoerder. Deze busverbindingen dragen bij aan de bereikbaarheid van de provincie en bieden reizigers de zekerheid van het reizen met R-net. Kijk voor de actuele dienstregeling op: de website van Qbuzz.

Als provincie vinden we het belangrijk dat iedereen snel, veilig en duurzaam van A naar B kan reizen. Daarom investeren we in alle vormen van vervoer, waaronder R-net, en kijken we per locatie welke vervoersmiddelen het best aansluiten op de behoeften van reizigers.

Planning

Er zijn geplande werkzaamheden aan bushaltes in de regio Drechtsteden – Molenlanden - Gorinchem:

  • In 2021 worden er 39 bestaande bushaltes ge-upgrade naar HOV of R-net kwaliteit. De bestaande bushokjes worden vervangen voor een meer luxe en comfortabel bushokje met een bankje en windscherm. Daarnaast wordt er bij al deze haltes een nieuw paneel met digitale reizigersinformatie geplaatst waarop actuele vertrekinformatie is te zien. Bij een aantal haltes wordt ook de fietsenstallingen uitgebreid. Naar verwachting starten de werkzaamheden in maart.

Contact

Meer informatie over het openbaar vervoer in de regio DMG is te vinden op de website van Qbuzz. Vragen over R-net ontvangen we graag via: rnet@pzh.nl.