Alphen-Schiphol
R-net buslijn header

Tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol rijdt sinds 10 december 2017 de nieuwe R-netlijn 470. Deze vervangt de Q-liner 370.

De buslijn maakt onderdeel uit van R-net en heeft een kwaliteitsimpuls gekregen. Het uitgangspunt van R-net is dat deze minder haltes aandoet en daardoor sneller en frequenter rijdt. De reistijd tussen Alphen en Schiphol is zo’n 7 minuten sneller geworden en bedraagt nu circa 39 minuten. Bovendien rijdt de bus vaker. Een groot voordeel voor veel reizigers op het traject Alphen-Schiphol. De R-netlijn 470 rijdt in de ochtendspits om de 8 minuten, in de middagspits om de 10 minuten.

Om de R-net bussen ook in de spits betrouwbaarder en sneller te laten rijden heeft de provincie aan beide zijden van de N207 busstroken aangelegd, bruggen vervangen en kruispunten verbeterd. Lees meer informatie over de N207.

Daarnaast zijn langs de route nieuwe comfortabele bushaltes aangelegd met overdekte fietsenstallingen. Ook zijn de haltes beter toegankelijk en krijgen ze de herkenbare rood-grijze uitstraling van R-net, net als de bussen van R-net.

Haltes A4 Brugrestaurant en Zoutmanstraat

Vanwege het geringe aantal passagiers dat in- en uitstapt en de grote invloed op de rijtijd stopt R-net 470 niet meer bij de haltes Zoutmanstraat/Avifauna in Alphen aan den Rijn en het A4 Brugrestaurant langs de rijksweg A4.

Het Brugrestaurant blijft goed bereikbaar door met R-net 470 door te reizen naar de halte De Hoek en daar over te stappen op één van de Qliners 361 of 365. Deze stoppen wel bij het Brugrestaurant. Vanaf de nieuwe zomerdienstregeling in juli 2018 gaat de R-net nacht bus 470 stoppen bij de halte A4 Brugrestaurant. De nachtdienstregeling sluit aan op de reguliere dienstregeling van de lijn 365, zodat het Brugrestaurant dag en nacht bereikbaar is met de bus.

Buslijn 182 naar Leiden Centraal blijft stopen bij de halte Zoutmanstraat en stadsbuslijnen 1 en 2 blijven stoppen bij de halte Avifauna.


Volg VerkeerZH op Twitter