Leiden-Zoetermeer
R-net buslijn header

Op buslijn 365 tussen Leiden en Zoetermeer rijden per december 2014 R-net-bussen en is de naam aangepast in R-net-buslijn 400. Dit is de eerste busverbinding van Zuid-Holland waar het kwaliteitskeurmerk R-net is gerealiseerd.

Tussen Leiden Lammenschans en Leiden Centraal Station rijdt de bus nu nog via de Breestraat. De gemeente Leiden werkt aan de herinrichting van de route Station Lammenschans naar Station Leiden CS via de Hooigracht, Langegracht en Schuttersveld. Op deze route komt ruimte voor R-net. De gemeente werkt hier ook aan het verminderen van doorgaand autoverkeer en het verbeteren van de leefbaarheid en de kwaliteit van de openbare ruimte. Kijk voor meer informatie op www.leiden.nl/centrumroute.

Langs de route zijn R-net-bushaltes met comfortabel haltemeubilair, digitale reizigersinformatie en fietsparkeervoorzieningen geplaatst. Ook zijn de haltes beter toegankelijk, met de herkenbare rood-grijze uitstraling van R-net, net als de bussen van R-net.

Bij de nieuwe haltes Zoetermeer Meerpolder en Zoeterwoude A4 P+R is R-net gestart met een pilot voor het opwekken van energie: de daken van de abri’s zijn voorzien van zonnepanelen. Deze stroom wordt teruggeven aan het elektriciteitsnet. Daarnaast kunnen reizigers hier elektrische fietsen opladen via het e-bikes oplaadpunt.

Meer informatie


Route Leiden-Zoetermeer

Leiden-Zoetermeer

Ervaringen R-net buslijn 400

Volg VerkeerZH op Twitter