Rotterdam-Dirksland
R-net buslijn header

Sinds eind 2015 rijden R-net bussen van Rotterdam naar Dirksland, gelijk met de start van de nieuwe concessie van vervoerder Connexxion. De bussen vertrekken vanaf busstation Rotterdam Zuidplein, een belangrijk overstappunt op andere vormen van openbaar vervoer, zoals de R-net-metro.

De oude lijnen 130, 136 en 396 (Q-liner) zijn samengevoegd in de nieuwe R-netlijn 436 Rotterdam Zuidplein – Dirksland. R-net 436 rijdt in de spits ten minste om de tien minuten en op sommige delen van de route nog vaker. Tijdens de daluren rijden de bussen ieder kwartier. Naast de reguliere R-net dienst rijdt in de spits twee keer per uur een R-net sneldienst die niet in Oude-Tonge en Den Bommel stopt.

In 2015 heeft de provincie Zuid-Holland diverse haltes in Dirksland, Middelharnis, Sommelsdijk en langs de A29 bij Numansdorp vernieuwd zodat deze voldoen aan R-net kwaliteit. Daarmee hebben ze ook de herkenbare rood-grijze uitstraling van R-net gekregen, net als de bussen. Enkele bushokjes zijn vervangen door R-net bushokjes met duurzaam meubilair. Ook zijn bij een aantal haltes nieuwe overkapte en/of extra fietsenstallingen geplaatst. Voor een comfortabele gelijkvloerse instap in de bus en optimale toegankelijkheid zijn enkele perrons verhoogd. Bij alle haltes staan digitale reisinformatie-panelen. De haltes Achthuizen N59 Schaapsweg en Nieuwe-Tonge Provinciale Weg N215 (bij de kruising met de Molendijk) worden later aangepast, tegelijkertijd met reconstructies van deze kruisingen.


Volg VerkeerZH op Twitter