Drechtsteden - Molenlanden - Gorinchem
R-net en HOV in Drechtsteden – Molenlanden - Gorinchem

De regio Drechtsteden – Molenlanden - Gorinchem (DMG) heeft een openbaar vervoernetwerk met Qbuzz als vervoerder. Het stevige netwerk van snel, frequent en hoogwaardig openbaar vervoer telt maar liefst 7 HOV-lijnen, waarvan er 3 als R-net rijden. Kijk voor de actuele dienstregeling op: www.qbuzz.nl/dmg/reizen

3 R-net lijnen

Reist u met R-net lijn 488, 489 of 491? Dan kunt u uitgaan van de 5 zekerheden: snel, frequent, betrouwbaar, toegankelijk en aantrekkelijk.

4 HOV-lijnen

Geen R-net, wél HOV! Met Snelbuzz 316, 387, 388 en 392 bent u verzekerd van een snelle en betrouwbare busverbinding die minimaal 2 keer per uur rijdt.

Wat staat er nog op de planning?

1. Verbeteren reis van deur tot deur

HOV en R-netlijnen bieden haltes waar mogelijk op N-wegen in plaats van in dorpskernen om snelle busverbindingen te bieden. Om de totale reis van deur tot deur voor de reiziger zo soepel mogelijk te maken verbetert de provincie nu ook de voorzieningen van dorpskernen naar bushaltes. Medio november zijn fietskluizen met oplaadmogelijkheid voor elektrische fietsen bij de haltes Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Noordeloos en Meerkerk beschikbaar. Daarnaast wordt het fietspad aan de Wervenkampweg verbreed. Hierdoor worden de HOV-haltes beter bereikbaar en aantrekkelijker voor bewoners van woonkernen die verder af liggen van de HOV-haltes. Het stimuleren van deze vorm van ketenmobiliteit past binnen het beleid van de provincie Zuid-Holland om de best bereikbare provincie te zijn.

2. Upgrade van 40 haltes!

Komend jaar worden diverse bushaltes van de HOV en R-netlijnen in deze regio geupgrade naar R-net kwaliteit. Hiervoor moeten nog ontwerpen worden gemaakt.