Hefbruggen Boskoop, Gouwesluis en Waddinxveen
De bruggen over de Gouwe zijn hefbrug Waddinxveen, hefbrug Boskoop en hefbrug Gouwesluis (Alphen aan den Rijn).

Hefbrug Boskoop

De hefbrug Boskoop is van 10 oktober tot en met 20 november 2019 dicht geweest. Alle informatie over de hefbrug Boskoop is te vinden op pagina Hefbrug Boskoop.

Inspecties

Vanaf het moment dat de hefbrug Boskoop buiten gebruik werd gesteld, heeft de provincie besloten om ook de andere 2 hefbruggen in Alphen aan den Rijn en Waddinxveen te onderzoeken.

Allereerst is met behulp van camera’s de brug onderzocht. De volgende stap is een kraaninspectie, waarbij de heftorens beter onderzocht kunnen worden. Deze inspectie gebeurt met mobiele kranen die aan beide kanten van de torens worden geplaatst.

Hefbrug Gouwesluis

De hefbrug Gouwesluis is op zondag 1 december geïnspecteerd.

Hefbrug Waddinxveen

De inspectie van de hefbrug Waddinxveen vindt plaats op zaterdag 25 januari. De hefbrug is van 06.00 uur tot en met 17.00 uur volledig afgesloten voor alle weg- en vaarwegverkeer. Het wegverkeer wordt met gele verkeersborden omgeleid via de Coenecoopbrug of de hefbrug Boskoop. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluiting met een pontje naar de overkant. De brug gaat van 11.00 tot 11.30 uur een keer open voor de scheepvaart.

Bij slechte weersomstandigheden, zoals veel wind, voert de provincie de inspectie op een ander moment uit. De reservedatum is gepland op zaterdag 1 februari.


Hefbruggen Boskoop, Gouwesluis en waddinxveen

Hefbrug-Boskoop
Hefbrug-Gouwesluis
Hefbrug-Waddinxveen