N470 geeft energieWegen naar de Toekomst

In de serie Wegen naar de Toekomst kijken we naar nieuwe oplossingen die de wegen in Zuid-Holland schoner en slimmer maken.

Innovaties

N470 - innoveren

De N470 wordt een weg vol innovaties en is de eerste weg die over de volledige lengte van 17 kilometer CO2-negatief wordt vernieuwd.

Verbeteringen

Verbeteren - N470

Naast de innovaties hebben we verschillende maatregelen genomen waardoor het verkeer beter kan doorrijden en is de weg veiliger gemaakt. Ook de leefbaarheid rondom de weg is verbeterd voor minder geluidsoverlast en meer biodiversiteit.

De Weg

De weg - N470

De N470, een traject van 17 km lang, vormt een belangrijke verbinding tussen de snelwegen A4, A13 en A12.  De omgeving is heel divers met innovatieve bedrijven en landelijk gebied.

Proces

Het proces

Het project N470 Geeft Energie bestond uit een aantal fasen van onderzoek tot oplevering. De weg was een pilot waarin werd samengewerkt om innovatieve oplossingen toe te passen. De renovatie van de N470 begon in 2014. In november 2020 is de weg officieel heropend.

Samenwerkingen

Samenwerkingen

Om de wegen in Zuid-Holland schoner, veiliger en slimmer te maken, is er een samenwerking geweest met de omgeving, innovatieve bedrijven en gemeentes.

FAQ

Veelgestelde vragen over de N470.

Informatie over geluidsonderzoek

De provincie wil flink investeren in het verminderen van de ervaren geluidhinder langs provinciale wegen en langs de N470 in het bijzonder.

Informatie over veiligheid

De provincie vindt veiligheid belangrijk. Lees hier welke maatregelen we nemen om de veiligheid van de N470 te verbeteren.